Εκρηκτικός ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη: Επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 88-96

File Photo: Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης. Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και πήρε σπουδαίο διπλό στην Βαρκελώνη!

Στο εξ’ αναβολής ματς της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα με 96-88, έχοντας ως κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα και παίκτη «κλειδί» τον Άαρον Χάρισον, στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα!

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν ρεσιτάλ ευστοχίας, περιόρισαν στο έπακρο με την εξαιρετική τους άμυνα τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν με 12-0 μόλις στο 3’! Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ, όμως, δεν μπόρεσε να ανακόψει τον ρυθμό της ομάδας μας…

Ο Κώστας Σλούκας συνέχισε να μοιράζει ακούραστα ασίστ (5 στο πρώτο δεκάλεπτο), οι Τσαρλς Τζένκινς και Κώστας Παπανικολάου άνοιξαν πυρ από τα 6.25μ., ο Χασάν Μάρτιν «κυριάρχησε» και στις δύο ρακέτες και η διαφορά έφτασε στους 16π. (9-25 στο 8’).

Οι «μπλαουγκράνα» εκμεταλλεύτηκαν την υψομετρική τους υπεροχή κάτω από το καλάθι και μείωσαν στο καλάθι (38-40 στο 16’), ο Ολυμπιακός, όμως, δεν τους επέτρεψαν να προσπεράσουν… Βρήκε λύσεις δια χειρός Σακίλ ΜακΚίσικ, Χασάν Μάρτιν και Κώστα Σλούκα και κατάφερε να κλείσε με θετικό πρόσημο το πρώτο εικοσάλεπτο (47-51).

Στην 3η περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» επένδυσαν στην άμυνά τους, δέχθηκαν μόλις 3π. στο πρώτο εξάλεπτο και με επιθετικούς οδηγούς τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 13π. (50-63). Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε στην άμυνα και μείωσε σε 61-67, όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε δια χειρός Βεζένκοφ και Σλούκα και διατήρησε τον έλεγχο (61-72 στο 29’).

Κακές επιθετικές επιλογές και δύο φάουλ (ένα αντιαθλητικό που χρεώθηκε ο ΜακΚίσικ και ένα επιθετικό που σφυρίχθηκε εις βάρος του Σλούκα) άλλαξαν άρδην το σκηνικό και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν σε 77-77 στο 35’. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους… Ο Άαρον Χάρισον έβγαλε μεγάλες άμυνες, βοήθησε ουσιαστικά στην επίθεση και μαζί με τους ΜακΚίσικ, Σλούκα, και Βεζένκοφ κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο και να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στο σπουδαίο διπλό.

Δεκάλεπτα: 17-26, 41-51, 63-72, 88-96.

Με πληροφορίες olympiacosbc.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: