«Έφυγε» από την ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Κομίνης, σε ηλικία 73 ετών: Κτυπημένος από τον καρκίνο

Ο Σπύρος Κομίνης (πρώτος από αριστερά) σε παλιότερη εκδήλωση μνήμης τιμής για τον Τάσο Λειβαδίτη που είχε διοργανώσει η ΠΟΕΣΥ σε συνεργασία με την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Φωτογραφία από το αρχείο του Δημήτρη Τσαλαπάτη




Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Δεκεμβρίου 1947 και εργάσθηκε από την δεκαετία του 1970 , κυρίως στα διεθνή, στις εφημερίδες Έθνος, Πρωινή, Ελευθεροτυπία, στην ΕΡΤ αλλά και στο ραδιόφωνο ”Ωχ FM”.

Η έκδοση της εφημερίδας «Η Πρώτη», ήταν δική του έμπνευση ενώ είχε καθοριστικό ρόλο στην έκδοση της εφημερίδας το Ποντίκι.

Ο Δημήτρης Τσαλαπάτης έγραψε τα εξής:

«Έφυγε απόψε από την ζωή και ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ.

Ο Δημοσιογράφος, ο σπουδαίος αρθρογράφος, ο ανεξάρτητος αναλυτής των διεθνών θεμάτων που με την αρθογραφία του προέβλεψε την κρίση του 2008-2010, ο ασυμβίβαστος για τις ιδέες του , που υπηρέτησε με πάθος την πραγματική και σε βάθος ενημέρωση .

Γεννήθηκε στην Αθήνα 24 Δεκεμβρίου 1947. Είχε το μοναδικό ταλέντο και την ανεπανάληπτη ικανότητα να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει, ανάμεσα στις γραμμές, την αθέατη πλευρά των γεγονότων οδηγώντας τον αναγνώστη , τον ακροατή, τον θεατή στην μοναδική αλήθεια.

Στέλεχος εφημερίδων από την δεκαετία του 1970 ασχολήθηκε συστηματικά με τα διεθνή , το εξωτερικό δελτίο ειδήσεων , όπως έλεγαν οι παλιότεροι στις εφημερίδες Έθνος, Πρωινή Ελευθεροτυπία, Ειδήσεις και στην ΕΡΤ αλλά και στο ιδιωτικό ραδιόφωνο ”Ωχ FM” με πολύκροτες συνεντεύξεις.

Σε δική του έμπνευση οφείλεται η έκδοση της εφημερίδα «Η Πρώτη», ενώ είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση της πρώτης ανεξάρτητης συνεταιριστικής εφημερίδας το Ποντίκι στη δεκαετία του ΄70.

Ένα μήνα ακριβώς μετά τον Κώστα Μπετινάκη τώρα «ταξιδεύει» στον Παράδεισο και ο Σπύρος Κομίνης.

Οι δύο συμμαθητές κάνουν τώρα εξωτερικό δελτίο από τον Παράδεισο

Ελίνα, Κώστα, Νίκο, κουράγιο μας αφήνει σπουδαίες παρακαταθήκες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: