Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία με τον κορωναϊό: Καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου για «αδιαφανείς πολιτικές»

Photo Screenshot από twitter TürkTabipleriBirliği @ttborgtr Türk Tabipleri Birliği




Άγνωστη είναι η έκταση που έχει πάρει η πανδημία στην Τουρκία καθώς αμφισβητούνται τα νούμερα που δίνει στην δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε lockdown αφού αναγκάστηκε να αποκαλύψει τα πραγματικά κρούσματα, αλλά γιατροί και νοσηλευτές τονίζουν ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν αύξηση των κρουμάτων κατά 1.000% από τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι πιέσεις που δέχθηκε οδήγησαν από την περασμένη εβδομάδα στην ανακοίνωση του συνόλου όσων εντοπίζονται θετικοί στον Sars-CoV2, ενώ πριν ανακοινωνόταν μόνο αριθμός κρουσμάτων σε άτομα που είχαν συμπτώματα.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Κωνσταντινοπόλεως κ. Ιμάμογλου ότι οι θάνατοι μόνο στην Πόλη είναι περισσότεροι απ ότι ανακοινώνονται για όλη την Τουρκία διαμαρτύρεται και  ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας.

Είκοσι υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο την τελευταία εβδομάδα όπως φαίνεται από ανάρτηση του Συλλόγου.

Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία περί «αδιαφανών» πολιτικών αποφάσεων αλλά και προχειρότητας κατά την διαχείριση του κορωναϊού.

Πεθαίνουμε «Κάθε μέρα, κάθε μέρα, λόγω πολιτικών που δεν είναι διαφανείς, λογικές και επιστημονικές» αναφέρει η λεζάντα κάτω από τις φωτογραφίες των γιατρών ή νοσηλευτών που πέθαναν μέσα στην εβδομάδα,

Ο πραγματικός αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων πρέπει να κινείται στο επίπεδο των τουλάχιστον 50.000 ημερησίως, τα νοσοκομεία είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξουθενωμένο, ενώ οι ομάδες ιχνηλάτησης παλεύουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Associated Press ο επικεφαλής του Συλλόγου Σεμπνέμ Κορούρ Φιναντσί, «πρόκειται για καταιγίδα».

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της πανδημίας κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην επικοινωνιακή τακτική του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με θέμα την χώρα του, έχει προσωρινά θέσει σε δεύτερη μοίρα την αντιευρωπαϊκή και ανθελληνική ρητορική.

ΗJ με πληροφορίες από twitter και ελληνικά ΜΜΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ρεκόρ θανάτων για όγδοη συνεχόμενη ημέρα στην Τουρκία: Lockdown θέλει τώρα ο Erdogan

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: