Δραματική έκκληση ΠΟΫ στους Ευρωπαίους: Μείνετε σπίτι στις γιορτές

File Photo: Καταναλωτές στην Regent Street του Λονδίνου. EPA/NEIL HALL




Δραματική έκκληση στους Ευρωπαίους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους αυτές τις γιορτές απηύθυνε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας ότι η Ευρώπη απειλείται και από κρίση ψυχικής υγείας.

Ο Δρ Χανς Κλούγκε δήλωσε ότι πρέπει αυτά τα Χριστούγεννα οι Ευρωπαίοι να αποφύγουν τις συναναστροφές γιατί δεν αξίζει το ρίσκο να βγουν και να συναντηθούν με άλλους ενώ ο κορωνaϊός καραδοκεί.

Τόνισε επίσης πως παραμένει μια απόσταση μεταξύ όσων επιτρέπουν οι αρχές στις ευρωπαϊκές χώρες και όσων πρέπει να κάνουν οι πολίτες.

  • «Έχουμε μπροστά μας ακόμη μερικούς μήνες θυσιών, και πρέπει να συμπεριφερθούμε με τρόπο που θα είμαστε συλλογικά υπερήφανοι. Όταν θα αναπολούμε αυτές τις πρωτοφανείς ημέρες, ελπίζω να αισθανόμαστε όλοι ότι φερθήκαμε με πνεύμα ανθρωπισμού για την προστασία όσων το έχουν ανάγκη», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης.

Σημείωσε ακόμη ότι η πανδημία έχει πλήξει τόσο τις οικονομίες όσο και την ψυχική υγεία του κόσμου.

«Από τις αγωνίες σχετικά με τη μετάδοση του ιού και τις ψυχολογικές συνέπειες των λόκνταουν και της αυτοαπομόνωσης, έως τον αντίκτυπο της ανεργίας, των οικονομικών ανησυχιών και του κοινωνικού αποκλεισμού, το συνολικό αποτέλεσμα της πανδημίας στην ψυχική υγεία θα είναι μακροπρόθεσμο,» προειδοποίησε ο Δρ Κλούγκε, κάνοντας λόγο για μια «αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας στην Ευρώπη».

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα: Υγειές νεογέννητο από μητέρα με βαριά λοίμωξη Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: