Δορυφορικό ίντερνετ με ταχύτητες έως 150 mbps φέρνει ο Ελον Μασκ στην Ελλάδα

File Photo:EPA, RITCHIE B. TONGO




Γρήγορο δορυφορικό ιντερνέτ για όλους φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Money Review, σε ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου, η κάλυψη της χώρας μας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη του project βρίσκονται σε επαφές τόσο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όσο και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη αδειοδότηση.

Η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και αναμένεται να τιμολογείται κατά τι ακριβότερα, εκτιμάται περί το 20% ακριβότερα, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και επομένως και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, καθίσταται αντιληπτός ο αντίκτυπος που θα έχει η απόβαση της θυγατρικής του Μασκ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο επίγειος σταθμός αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στη Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Money Review 

Το πάθος μας, ο… θάνατός τους: Η αλήθεια για τη σοκολάτα και την παιδική εργασία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: