Δεν βλέπουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί; Ο Ερντογάν παραδίδει παράνομα οπλισμό στους τζιχαντιστές

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Can Dundar, δείχνει τις δημοσιογραφικές του κάρτες σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. EPA, CLEMENS BILAN




Σε συνέντευξή του στον Maximilian Popp του περιοδικού Spiegel, ο καταδικασμένος στην Τουρκία δημοσιογράφος Can Dündar λέει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν παραδίδει παράνομα οπλισμό σε τζιχαντιστές στη Συρία.

Ο Dündar, ο οποίος ζει στο Βερολίνο, λέει πως στην Τουρκία φοβάται για τη ζωή του. Επιπλέον λέει πως η γερμανική κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύ υποχωρητική απέναντι στην Άγκυρα σε σχέση με τη διένεξη στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αν μια κυβέρνηση καταστρέφει τη δημοκρατία και την ελευθερία γνώμης, η Γερμανία δεν μπορεί απλώς να το αγνοεί λόγω βραχυπρόθεσμων πολιτικών συμφερόντων».

Ο Dündar θεωρεί πως η καταδίκη του δείχνει πως ο Erdogan στο εσωτερικό της Τουρκίας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας.

Εκφράζει τον προβληματισμό αν στις προσεχείς εκλογές ο τούρκος Πρόεδρος θα επιτρέψει την ελεύθερη εκλογική διαδικασία, καθώς «ο Erdogan γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει πλέον δίκαιες εκλογές», ενώ εξαιτίας της οικονομικής και πολιτικής κρίσης δεν θα αντέξει στην εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας του. 

ΠΗΓΗ: Περιοδικό SpiegelErdoğan steht mit dem Rücken zur Wand

Μετά την απελευθέρωση του ανταποκριτή της Welt Deniz Yücel το 2018, το ενδιαφέρον των Γερμανών για την τύχη των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία έχει μειωθεί σημαντικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση για τα μέλη της αντιπολίτευσης και τους δημοσιογράφους στη χώρα έχει βελτιωθεί. Αθώοι βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι στην Τουρκία, γράφει στο περιοδικό Spiegel ο Maximilian Popp.

Εν τω μεταξύ, ο Erdogan συνεχίζει ακάθεκτος την κατάλυση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, βασιζόμενος στο ότι οι Γερμανοί και άλλοι θα συνηθίσουν σε αυτήν την αδικία.

Ο Deniz Yücel αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα χρόνο προφυλάκισης, κυρίως επειδή η κοινωνία των πολιτών στη Γερμανία ασκούσε διαρκή πίεση. Άτομα όπως ο Demirtaş ή ο Kavala δεν έχουν το προνόμιο ενός γερμανικού διαβατηρίου. Ωστόσο, αξίζουν να μην ξεχαστούν. 

ΠΗΓΗ: Spiegel, Maximilian Popp – Weggesperrtverurteilt – vergessen?

Στην Τουρκία παραμένουν σε επίπεδο ρεκόρ οι ημερήσιοι θάνατοι:1,25% αποτελεσματικότητα το κινεζικό εμβόλιο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: