Δεν το βάζει κάτω ο Τραμπ: Προσφυγή του επιτελείου του για ακύρωση των αποτελεσμάτων στην Τζόρτζια

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. EPA, Doug Mills / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Η εκστρατεία επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αγωγή στο πολιτειακό δικαστήριο της Τζόρτζια, επιδιώκοντας να ακυρώσει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία.

Είναι η τελευταία σε μια σειρά ανεπιτυχών, μέχρι στιγμής, προσφυγών, που αποσκοπούν να ανατρέψουν την ήττα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε ότι η αγωγή περιλαμβάνει ένορκες καταθέσεις κατοίκων της Τζόρτζια που καταγγέλλουν νοθεία.

Το στρατόπεδο Τραμπ έχει καταθέσει πολυάριθμες αγωγές σε δικαστήρια σε αμερικανικές Πολιτείες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ανατροπής της εκλογικής του ήττας. Σχεδόν όλες οι προσφυγές έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την αποχώρηση σχεδόν όλων των Αμερικανών στρατιωτών από τη Σομαλία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, όπως έγινε γνωστό απόψε από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της γενικής αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από διάφορες περιοχές του κόσμου, μεταξύ των άλλων και από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή έχουν περίπου 700 στρατιώτες στη Σομαλία, οι οποίοι βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Η αποστολή αυτή δεν έχει λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, όμως θεωρείται ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του Πενταγώνου στον αγώνα του κατά της Αλ Κάιντα.

Ένας αξιωματούχος, που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που θα παραμείνουν στη Σομαλία θα σταθμεύουν στην πρωτεύουσα, το Μογκαντίσου.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

O Τζο Μπάιντεν θα εμβολιαστεί δημοσίως για να διαλύσει κάθε αμφιβολία για την ασφάλεια του εμβολίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: