“Δεν αναμιγνύεται” στην ενδεχόμενη έρευνα για φοροδιαφυγή σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν ο Τραμπ

File Photo: Ο τέως Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, Doug Mills




Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι «δεν έχει καμία εμπλοκή» με την ενδεχόμενη άσκηση δίωξης, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε ποινική έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν ή την οικογένεια Μπάιντεν.

Σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας εξέταζε το ενδεχόμενο να διορίσει έναν ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τις δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν. Επίσης, όπως ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, θα ήθελε να διοριστεί και ένας δεύτερος ειδικός εισαγγελέας για να ερευνήσει τις καταγγελίες του περί εκλογικής απάτης, για τις οποίες δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις μέχρι στιγμής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο επερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Τζέφρι Α. Ρόζεν απέφυγε να διευκρινίσει αν θα διορίσει ειδικούς εισαγγελείς για αυτές τις υποθέσεις. Ο Ρόζεν θα αναλάβει το υπουργείο μετά την αποχώρηση του Ουίλιαμ Μπαρ, στις 23 Δεκεμβρίου. Στη συνέντευξή του δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ενεργεί «με βάση τον νόμο και τα γεγονότα» και ότι, στις λίγες εβδομάδες που θα παραμείνει σε αυτή τη θέση «θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τη δουλειά που έχει κληθεί να κάνει».

«Ας συνεχίσουμε στην πορεία που ακολουθούσαμε», πρόσθεσε.

Ο Ρόζεν απέφυγε επίσης να διευκρινίσει αν συμφωνεί με την εκτίμηση του Μπαρ, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι δεν διαπιστώθηκε εκλογική νοθεία σε κλίμακα τέτοια που θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν απάντησε επίσης αν έχει μιλήσει με τον Τραμπ αφότου επελέγη για τη θέση αυτή.

Στις 9 Δεκεμβρίου ο ίδιος ο Χάντερ Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η εισαγγελία του Ντέλαγουερ ερευνά τις φορολογικές υποθέσεις του.

Ο Ρόζεν είναι δικηγόρος και ανέλαβε υφυπουργός Δικαιοσύνης τον Μάιο του 2019, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει ως υφυπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση του Τραμπ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Εμμονικός ως την τελευταία ώρα ο Τραμπ: Κόβει πόρους από την Καλιφόρνια λόγω αμβλώσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: