Δεκατρείς νεκροί από τον κορωναϊό και 2.220 κρούσματα στην Κύπρο σε μια εβδομάδα

4 θάνατοι το Σαββάτο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Με πληροφορίες ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Με τα δεδομένα της εβδομάδας που πέρασε να προκαλούν μεγάλη αγωνία για τη συνέχεια, υπουργείο Υγείας και επιστήμονες αρχίζουν από σήμερα την αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων,

προκειμένου να ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους, που θα τεθούν κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος της εβδομάδας ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλιου.

Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με άλλους δύο θανάτους ηλικιωμένων ανθρώπων και 270 νέα κρούσματα, τα οποία ήταν αποτέλεσμα μόλις 2.090 εργαστηριακών εξετάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι ένα στα 8 δείγματα που ελέγχθηκαν αποδείχθηκε θετικό στον ιό. Ανακοινώθηκαν επίσης 202 θετικά αποτελέσματα από τους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, με τα 70 από αυτά να προέρχονται από 1.117 ελέγχους που διενεργήθηκαν στην επαρχία Λάρνακας.

Τα δεδομένα της εβδομάδας που πέρασε τρομάζουν. Καταγράφηκαν 13 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων με τελική αιτία των κορωνοϊό στους 61, ενώ από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου μέχρι και χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 2.220 επιβεβαιωμένα περιστατικά.
Από σήμερα, στο υπουργείο Υγείας αρχίσει η ανάλυση των δεδομένων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται, ακόμα και σήμερα, μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής να έχουν εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης.

Το έργο της Κυβέρνησης, δύσκολο όσο ποτέ, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν παρουσιάζουν ούτε καν σταθεροποίηση της κατάστασης και στη ζυγαριά, πέραν της πανδημίας και της οικονομίας, μπαίνει τώρα και η εορταστική περίοδος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει τις αποφάσεις της πριν από το τέλος της εβδομάδας, αφού το διάταγμα που τώρα βρίσκεται σε ισχύ λήγει στις 13 Δεκεμβρίου και εάν ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της εβδομάδας που πέρασε, το Υπουργικό Συμβούλιο, που αναμένεται ότι θα συνεδριάσει την Παρασκευή, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις προηγούμενες αποφάσεις του, που προνοούσαν μερική χαλάρωση των μέτρων από τις 14 του μήνα.

Βεβαίως, η κατάσταση είναι ρευστή, αφού οι επιστήμονες μάλλον θα ζητήσουν περισσότερο χρόνο για να οριστικοποιήσουν τις εισηγήσεις τους, καθώς από την έναρξη της ισχύος των υφιστάμενων περιορισμών και απαγορεύσεων έχει παρέλθει μια μόνο εβδομάδα και ως εκ τούτου και η Κυβέρνηση θα προτιμήσει να περάσουν μερικές ακόμα ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα μέτρα που εφαρμόζονται σε παγκύπρια βάση έχουν δώσει κάποια θετικά αποτελέσματα.

Τα βασικότερα σενάρια είναι τρία:

⦁Εφαρμογή των αποφάσεων της Κυβέρνησης και χαλάρωση των μέτρων από τις 14 Δεκεμβρίου

⦁Επέκταση της ισχύος του υφιστάμενου διατάγματος για μερικές ακόμα ημέρες

⦁Αυστηροποίηση των μέτρων

Το ενδιαφέρον φυσικά επικεντρώνεται στις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για τις οποίες η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει προ δεκαημέρου επιπρόσθετες χαλαρώσεις, υπό την αίρεση της επαναξιολόγησης της κατάστασης.

Δύο θάνατοι, 18 άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση – Συνολικά 121 ασθενείς στα νοσοκομεία

Η λίστα θανάτων της πανδημίας μεγαλώνει. Χθες ανακοινώθηκαν 2 ακόμα θάνατοι, οι οποίοι αφορούσαν άνδρα, ηλικίας 72 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και γυναίκα, ηλικίας 86 ετών, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από μεταφορά της από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιστερώνας.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονταν μέχρι χθες το απόγευμα 18 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός νοσηλευομένων ήταν 121.

⦁Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονταν 12 ασθενείς

⦁Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Αμμοχώστου νοσηλεύονταν 6 ασθενείς

⦁Σε θάλαμο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας βρίσκονταν 11 ασθενείς

⦁Σε θάλαμο στο νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονταν 61 ασθενείς.

⦁Στο νοσοκομείο Λεμεσού βρίσκονταν σε νοσηλεία 23 ασθενείς

⦁Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, 5 ασθενείς

⦁Στο Μακάρειο Νοσοκομείο σε νοσηλεία βρίσκονταν 3 ασθενείς.

Χθες διενεργήθηκαν συνολικά 5,828 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, από τα οποία προέκυψαν 202 θετικά αποτελέσματα.

⦁Στην επαρχία Λευκωσίας εντοπίστηκαν συνολικά 102 θετικά αποτελέσματα: 38 από την δειγματοληψία στην περιοχή Έγκωμης, 28 από τους ελέγχους στην περιοχή Στροβόλου, 14 από τη δειγματοληψία στην Πλατεία Ελευθερίας, 13 από την περιοχή Παλλουριώτισσας και 9 από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Κοινότητα Ψημολόφου.

⦁Στην επαρχία Λεμεσού καταγράφηκαν 12 θετικά αποτελέσματα. Τα 7 στην περιοχή Πολεμιδιών, 4 στην περιοχή Μέσα Γειτονιάς κα 1 από τη δειγματοληψία που διενεργήθηκε στο χώρο του παλιού νοσοκομείου.

⦁Στην επαρχία Λάρνακας εντοπίστηκαν συνολικά 70 θετικά αποτελέσματα, εκ των οποίων τα 35 από τη δειγματοληψία στο Δήμο Αραδίππου και τα υπόλοιπα 35 από ελέγχους που διενεργήθηκαν στο κέντρο της πόλης της Λάρνακας.

⦁Στην επαρχία Πάφου εντοπίστηκαν 5 θετικά αποτελέσματα από ελέγχους που διενεργήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

⦁Στην Αμμόχωστο καταγράφηκαν 13 θετικά αποτελέσματα από ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Δήμο Παραλιμνίου.

Σήμερα έλεγχοι με τεστ ταχείας διάγνωσης θα διενεργουνται:

⦁Στην επαρχία Λεμεσού, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), στο «My Mall» και στο Πάρκο «Γλαύκος Κληρίδης» στη Γερμασόγεια.

⦁Στην επαρχία Λάρνακας, στο χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς «Σκλαβενίτης» και στο χώρο στάθμευσης «Οικονομίδη».

⦁Στην επαρχία Λευκωσίας, στη διασταύρωση Λεωφόρων Σταυρού και Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο, στο χώρο της κρατικής έκθεσης και στο χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς «Ιωαννίδης» στην Ανθούπολη.

⦁Στην επαρχία Πάφου, στην εκκλησία Αγίου Νεκτρίου στην Χλώρακα

⦁Στην επαρχία Αμμοχώστου, στο Αθλητικό Σωματείο «Ονήσιλλος Σωτήρας», στη Σωτήρα.

Πηγή: Φilenews.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Δύο θάνατοι από κορωναϊό και 270 κρούσματα στην Κύπρο την Κυριακή ανακοίνωσαν οι Αρχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: