Chris Van Hollen και Robert Menendez με τον Νίκο Δένδια σε φόρουμ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

FILE PHOTO: Ο Μπομπ Μενέντεζ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Λίγα 24ωρα μετά την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, δύο από μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ελλάδας στις ΗΠΑ οι γερουσιαστές Chris Van Hollen και Robert Menendez συμμετέχουν σε φόρουμ για τη σταθερότητα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αύριο, Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου στις 15:30, θα πραγματοποιηθεί η “2η Διάσκεψη για τα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου”. στο πλαίσιο της περαιτέρω αναβάθμισης των σχέσεων σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο την ανάδυση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη ξεχωρίζουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Συμμετέχουνε επίσης σημαντικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων, η πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ο κ. David Harris, εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής στη Νέα Υόρκη κ.α.

Στη διάσκεψη θα συζητηθούν θέματα που περιλαμβάνουν:

  • τις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ,
  • την αντιμετώπιση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, την ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας,
  • την αεροπορική δύναμη ως κλειδί σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο,
  • τις δεσμεύσεις των Αμερικανών για τα δυτικά βαλκάνια, τις επιπτώσεις των Αμερικανικών εκλογών στην εξωτερική πολιτική,
  • την ενίσχυση των σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας σε επίπεδο άμυνας, ασφάλειας, ενέργειας, εμπορίου και τουρισμού,
  • την κατανόηση της Τουρκικής στρατηγικής και τις εντάσεις που αυξάνονται στην Ανατολική Μεσόγειο
  • τον αντίκτυπο των οργανισμών της διασποράς στις διεθνείς σχέσεις.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται σε μία εξαιρετική συγκυρία για τη διεθνή πολίτικη σκηνή, με την αλλαγή σκυτάλης στην διοίκηση του Λευκού Οίκου και την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να απασχολήσει την διεθνή διπλωματική σκηνή και να έχει σημαντική επίδραση, σε επίπεδο συζητήσεων, στις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις ,στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Η εκδήλωση στηρίζεται και συν-διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Hellenic American Leadership Council στο οποίο ηγείται ο κ. Endy Zemenides.

Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δωρεάν την εγγραφή ΕΔΩ. Για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε ΕΔΩ. Οι συζητήσεις και παρουσιάσεις θα διεξαχθούν στην Αγγλική γλώσσα.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ναι, η Τουρκία νικήθηκε: Αλλά, όπως πάντα, η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: