Χωρίς εμβόλιο δεν έχει πάρτι στη Βρετανία: Μπαρ, εστιατόρια, γήπεδα ίσως απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού

File Photo: Κλειστός κινηματογράφος στο Λονδίνο EPA/NEIL HALL




Αντιδράσεις και ενδοκυβερνητική κόντρα προκαλεί στην Βρετανία, η αποκάλυψη υπουργού

ότι εστιατάρια, μπαρ, κινηματογράφοι ή και γήπεδα θα μπορούν να μη δέχονται πελάτες και θεατές εάν αυτοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να το αποδεικνύουν, βεβαίως, κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από δηλώσεις, το βράδυ της Δευτέρας, του Ναντί Ζαουάχι, του βρετανού υπουργού δηλαδή που είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του επερχόμενου μαζικού εμβολιασμού.

Ο ιρακινής καταγωγής βρετανός πολιτικός άφησε να εννοηθεί πως αν και το εμβόλιο θα είναι προαιρετικό, ορισμένες εγκαταστάσεις και δραστηριότητες αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών, θα μπορούν να ζητούν ως προαπαιτούμενο για την είσοδο σε αυτές, την επίδειξη μίας απόδειξης εμβολιασμού.

Mάλιστα ο Ζαουάχι δήλωσε ότι η επίδειξη του συγκεκριμένου «εισιτηρίου», μπορεί να επιτυγχάνεται μέσω μίας ήδη υφιστάμενης εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «προσβλέπει στην τεχνολογία».

Σήμερα πάντως, και ενώ ήδη εκφράζονται ηθικά ερωτήματα για ένα τέτοιο σενάριο, ο υπουργός «επικρατείας» της Βρετανίας, Μάικλ Γκόουβ έσπευσε να διαψεύσει τον Ζαουάχι με δηλώσεις του στο SKY NEWS, τις οποίες αναδημοσιεύει η Mirror. 

«Δεν έχει σχεδιαστεί καμία τέτοια συσκευή», είπε ο Γκόουβ, προσθέτοντας ότι «δεν νομίζει» ότι παμπ, κινηματογράφοι και γήπεδα θα ζητούσαν υποχρεωτική απόδειξη εμβολιασμού.

«Οχι δεν σχεδιάζεται κάτι τέτοιο. Σίγουρα δεν πρόκειται να εισηγηθώ κανένα εισιτήριο εμβολιασμού και δεν ξέρω κανέναν στην κυβένρηση που να σχεδιάζει κάτι τέτοιο», ανέφερε.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με πληροφορίες από Daily Mail

Συνεχίζεται το πογκρόμ στην Τουρκία: 82 στρατιωτικοί συνελήφθησαν ως σχετιζόμενοι με το δίκτυο Γκιουλέν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: