«Αττίλας 3» ο Τσαβούσογλου μιλά ανοιχτά για διχοτόμηση της Κύπρου και επιχαίρει για τα αίσχη στη Μεσόγειο

File photo: O Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. EPA/FATIH AKTAS/TURKISH FOREIGN AFFAIRS MINISTRY PRESS OFFICE HANDOUT




Με χυδαίες «θριαμβολογίες» για τη στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και μιλώντας ανοιχτά για λύση διχοτόμησης στην Κύπρο ο Μ. Τσαβούσογλου προχώρησε σε μία διπλωματική ανασκόπηση του 2020.

«Στην Κύπρο θέλουμε λύση. Όχι όμως μια ομοσπονδία, αλλά λύση με δύο κυρίαρχα κράτη», ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που αναφέρθηκε και στα αισχρά πεπραγμένα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο:

«(Στην ανατολική Μεσόγειο), υψώσαμε τη σημαία μας με το Ορούτς Ρέις, το Μπαρμπαρός και το Γιαβούζ. Φίλοι και εχθροί είδαν τι μπορούμε να κάνουμε», είπε.

O Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας του με τη Γαλλία, λέγοντας ότι αυτές μπορούν να εξομαλυνθούν αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει «σιωπηλή απέναντι στις ενέργειες των Παρισίων εις βάρος της».

Επίσης δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βήματα για βελτίωση των σχέσεών της με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και ισχυρίστηκε ότι Άγκυρα και ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή ομάδα εργασίας για το θέμα των S 400.

Ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε στη συνέντευξη πως η ομάδα εργασίας δεν έχει ακόμη σχηματισθεί, όμως οι συνομιλίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων έχουν αρχίσει.

Με πληροφορίες από Anadolu, Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Το “ξανθό γένος” αγκαλιά με την ισλαμική Τουρκία: Βαδίζουν μαζί η “ορθόδοξη” Μόσχα και η Άγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: