Όχι ημερομηνίες, δεδομένα λέει ο Πέτσας: Δεν υπάρχει η 7η Δεκεμβρίου λέει ο Βατόπουλος

Πολίτες τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκες περιμένουν να εξυπηρετηθούν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Καλλιθέα , Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Μεγάλες ήταν οι ουρές σε υποκαταστήματα τραπεζών , ταχυδρομείων και καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Δεν βοηθά η συζήτηση με ημερομηνίες για την άρση του lockdown ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παραπέμποντας τις οριστικές αποφάσεις για την άρση του lockdown στα επιστημονικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, και ερωτηθείς για το άνοιγμα σχολείων, ο κ. Πέτσας απέφυγε επίσης να δώσει ημερομηνίες, αλλά ανέφερε ότι οι φάσεις ανοίγματος παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή δραστηριότητες με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο θα είναι αυτές που θα ανοίξουν πρώτες.

Οσον αφορά στο άνοιγμα της εστίασης και των χώρων διασκέδασης, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξει δυνατότητα για νυχτερινή διασκέδαση ορθίων κλπ, ενώ όσον αφορά τα εστιατόρια και τα καφέ είπε ότι «είναι στο ραντάρ να ανοίξουν κάποια στιγμή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση “δύσκολη εξίσωση” και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων.

Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να «ρεφάρουν» όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.

Για την καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού

Ο κ. Πέτσας διέψευσε τα δημοσιεύματα για «διπλά βιβλία» στην καταγραφή των δεδομένων του κορωναϊού και έκανε λόγο για «απελπισία αντιπολιτευτική», που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη.

Ο κ. Πέτσας είπε μάλιστα ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες έρχεται από τους ίδιους τους επιστήμονες που χαρακτήρισαν αδιανόητο να γίνεται τώρα μια τέτοια συζήτηση. Επεσήμανε επίσης ότι οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Βατόπουλος: Δύσκολα να τελειώσει στις 7 Δεκεμβρίου

Σε ανάλογη τοποθέτηση, λέγοντας ότι το lockdown είναι δύσκολο να τελειώσει στις 7 Δεκεμβρίου, προέβη και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι o κ. Βατόπουλος σημείωσε: «Εχουμε ακόμα καιρό για να αρθούν τα μέτρα», καθώς παρά την πτώση τους, τα κρούσματα είναι ακόμη υψηλά.

«Με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών βλέπουμε μια αχτίδα αισιοδοξίας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Γενικώς, το lockdown και η απαγόρευση μετακινήσεων πετυχαίνουν. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, ελαττώνονται τα κρούσματα, άρα καλά κάνουμε αυτή τη διαδικασία. Για την άρση των μέτρων έχουμε καιρό ακόμα, γιατί παρόλο που ελαττώνονται τα κρούσματα, εξακολουθούν και είναι πάρα πολλά. Για να πούμε ότι είμαστε ασφαλείς για να συζητήσουμε για άνοιγμα πρέπει να φτάσουμε στα 300-500 κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει  μια καλύτερη εικόνα για το πώς πάνε τα πράγματα. «Το βρίσκω δύσκολο να τελειώσει το lockdown στις 7 Δεκεμβρίου», επισήμανε.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Αργεί το “άνοιγμα” της χώρας, το μήνυμα του Πρωθυπουργού: Καλύτερα ο αργός δρόμος, που είναι πιο σίγουρος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: