Αργεντινή και Μεξικό μετρούν νεκρούς και κρούσματα: Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί

Με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aerolineas Argentinas έφτασαν στην Αργεντινή τα εμβόλια από τη Ρωσία. EPA, Juan Ignacio Roncoroni




Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.216 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 1.590.513.

Παράλληλα, άλλοι 218 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 42.868 νεκρούς ως εδώ, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 132.965. Χθες νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) 3.319 ασθενείς (+6 από την προηγουμένη).

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία του Μπουένος Άιρες (2.873), με την πρωτεύουσα να καταγράφει 863.

Σήμερα Τρίτη στις 09:00 (τοπική ώρα) αναμένεται να αρχίσει η ανοσοποίηση του πληθυσμού σε ειδικά κέντρα σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση των αρχών να εγκρίνουν την «κατεπείγουσα χρήση» του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V. Έχουν υποβληθεί ως εδώ 315.000 αιτήσεις από πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Εξακόσια κέντρα εμβολιασμού θα λειτουργήσουν στο Μπουένος Άιρες. Στην πρώτη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, θα εμβολιαστούν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού· θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και αστυνομικοί, οι άνω των 60 και πολίτες από 18 ως 59 ετών με υποκείμενα χρόνια νοσήματα.

Η πρώτη παρτίδα των εμβολίων που παρήγγειλε το Μπουένος Άιρες από τη Ρωσία, περίπου 300.000 δόσεις — από το 1 εκατομμύριο που συμφωνήθηκε να αγοραστούν συνολικά — έφθασε στη Αργεντινή την 24η Δεκεμβρίου.

  • Μεξικό: Σχεδόν 6.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 429 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.996 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 429 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 122.855 νεκρούς επί συνόλου 1.389.430 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι.

Πληροφορίες από μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Argentina – Μεξικό, Mexico

Και η Ρωσία δεν πάει καλά: Ανακοίνωσε τον πραγματικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: