“Αποτύχαμε” ομολογεί ο βασιλιάς της Σουηδίας: Εκτός ελέγχου με μαύρα ρεκόρ η πανδημία [video]

O μονάρχης της Σουηδίας Κάρολος Γουστάβος στην ετήσια τηλεοπτική του συνέντευξη. Screenshot via YouTube




O βασιλιάς της Σουηδίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του “απέτυχε” να σώσει ζωές με την αμφιλεγόμενη και χαλαρή προσέγγιση της πανδημίας του κορωναίού, χαρακτηρίζοντας το απερχόμενο 2020 “τρομακτική χρονιά”.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γουστάβος έκανε τα σχόλια αυτά στη διάρκεια της ετήσιας τηλεοπτικής του εμφάνισης με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του.

“Είναι απλό. Νομίζω ότι έχουμε αποτύχει. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που πέθαναν κι αυτό είναι τρομερό” είπε ο βασιλιάς.

“Ο λαός της Σουηδίας έχει υποφέρει τρομακτικά σε δύσκολες συνθήκες. Ο νους μας πηγαίνει σε όλα εκείνα τα μέλη οικογενειών που δεν μπόρεσαν να αποχαιρετίσουν τους συγγενείς τους που πέθαναν. Νομίζω ότι είναι σκληρή και τραυματική εμπειρία το να μην είσαι σε θέση να πεις ένα ζεστό αντίο.”

Οταν ρωτήθηκε εάν φοβάται μήπως μολυνθεί από τον κορωναίό, ο 74χρονος βασιλιάς, είπε: “Τελευταία, έγινε πολύ προφανέστερο, έρχεται όλο και πιο κοντά. Δεν είναι αυτό που θέλει κανείς”.

Η Σουηδία αποτέλεσε την εξαίρεση στην υιοθέτηση των γενικών οδηγιών του ΠΟΫ για την αντιμετώπιση της πανδημίας – οδηγίες που έγιναν κυβερνητική πολιτική στις περισσότερες χώρες του κόσμου – και επέλεξε την αμφιλεγόμενη τακτική της “ανοσίας της αγέλης” επενδύοντας την ευθύνη των πολιτών και την ανοιχτή οικονομία σε όλη της διάρκεια της πανδημίας.

Αν και το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη Ανοιξη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, οι συνεπειές του δεν συγκρίνονται με την εκτός ελέγχου κατάσταση του δευτέρου κύματος που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής η Σουηδία έχει καταγράψει 350.000 κρούσματα και περισσότερους από 7.800 θανάτους κυρίως ηλικιωμένων και ασθενών με υποκείμενα νοσήματα.

Σήμερα, μάλιστα, ημέρα κατά την οποία τοποθετήθηκε ο μονάρχης της χώρας, η Σουηδία κατέγραψε ρεκόρ 8.881 ημερήσιων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της σουηδικής Υπηρεσίας Υγείας.

Η αύξηση συγκρίνεται με το προηγούμενο υψηλό των 7.935 ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 91 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 7.893 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Να σταλεί το εμβόλιο για την Covid-19 «στους φτωχούς και ευάλωτους ανθρώπους» ζήτησε ο Πάπας για δώρο γενεθλίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: