“Απάντηση στη λάσπη του ΔΗΣΥ”, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ: “Κόλαση” για τα χρυσά διαβατήρια

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




“Ο πανικός της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, πλέον δεν κρύβεται”, αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα “χρυσά διαβατήρια”, στα οποία αναμειγνύονται και γραφεία πολιτικ΄ψν προσώπων

Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

Η ένταση της λάσπης και της ψευδολογίας δείχνουν το μέγεθος της απόγνωσης τους.
Τα πράγματα είναι απλά:
Ας δώσουν τώρα τα αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία.
Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.
Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που φοβάται την αποκάλυψη των σκανδάλων, των διαπλεκόμενων της συμφερόντων και των ευθυνών που την βαραίνουν.

Στο μεταξύ, με γραπτές ανακοινώσεις απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος στο ΑΚΕΛ και στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα για το ΑΚΕΛ ανέφερε:

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση και την παντελή διαστρέβλωση, στην προσπάθεια του να αποσείσει την ανάμιξη του, αλλά και των στελεχών του στη διαφθορά, αποκαλώντας, μάλιστα, πολιτικό κρατούμενο, στέλεχος του που καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και παραγνωρίζοντας την ανάμιξη βουλευτή, μέλους του ανώτατου καθοδηγητικού του οργάνου και χορηγού του, στο γνωστό ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Κανένας απολύτως δείκτης διαφθοράς δεν παρουσιάζει αύξηση. Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Moneyval και η Greco επισημαίνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Κύπρο, στα θέματα πάταξης της διαφθοράς.

Η μοναδική αύξηση που καταγράφεται αναφέρεται στο αίσθημα του λαού για τη διαφθορά και αφορά τους δείκτες που μετρούν την αντίληψη για τη διαφθορά.

Αυτό είναι αναμενόμενο λόγω των πολλών ποινικών υποθέσεων που καταχωρήθηκαν στα Δικαστήρια και τις καταδίκες που καταγράφηκαν εναντίον πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, κατά την οποία κανένα σκάνδαλο δεν έχει συγκαλυφθεί, αλλά, αντιθέτως, τα πάντα διερευνώνται ανεξάρτητα με το ποιοι εμπλέκονται.

Για το ΔΗΚΟ δήλωσε:

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν ασκεί δικηγορία και δεν έχει δικηγορικό γραφείο. Ποτέ, όμως, δεν εξήγησε πώς είναι δυνατόν να έχει έσοδα από το δικηγορικό του γραφείο, για χρόνια μετά την ισχυριζόμενη αποξένωση των μετοχών του από το δικηγορικό γραφείο.

Πώς είναι δυνατόν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να δηλώνει επίσημα έσοδα από το δικηγορικό γραφείο όταν δεν ασκεί δικηγορία και δεν έχει δικηγορικό γραφείο;

Ποτέ ο κ. Παπαδόπουλος δεν εξήγησε σε ποιον μεταβιβάστηκαν οι μετοχές του στο δικηγορικό του γραφείο και με ποιους όρους.

Την ίδια ώρα, όμως, κατηγορεί ατεκμηρίωτα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι διατηρεί δικηγορικό γραφείο.

Ξεχνά, επίσης, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς στο οποίο εμπλέκεται το Γραφείο και η οικογένεια του και που αυτό το σκάνδαλο ήταν που οδήγησε τη διεθνή κοινότητα να μας θέσει στο στόχαστρο της και να κατηγορηθεί η Κύπρος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κάτι που είναι πολύ γνωστό πού οδήγησε.

Ας απαντήσει λοιπόν σε αυτά ο κ. Παπαδόπουλος προτού ρίξει λάσπη εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και το έπραξε, τον διορισμό ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής για να διερευνήσει όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος και την παραχώρηση πολιτογραφήσεων σε μια οιονεί δικαστική διαδικασία, όπως ακριβώς έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ας πάψει, επιτέλους, ο κ. Παπαδόπουλος να υποτιμά την ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή και τον ρόλο της, όπως επίσης και έμμεσα να προσβάλλει την αξιοπιστία, την αξιοπρέπεια και το κύρος των μελών της.

Ας πάψει να εργαλιοποιεί πολιτικά τον Γενικό Ελεγκτή καθιστώντας τον βραχίονα του κόμματος του για τους μικροκομματικούς πολιτικούς του σχεδιασμούς.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε αμέσως ως εξής:

Όταν η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν έχει επιχειρήματα τότε θυμάται τον Μιλοσεβιτς. Θα ήταν αστείο αν η διαφθορά τους δεν ήταν τραγική. Ξέχασε όμως ο ⁦κ. Κούσιος να μας πει γιατί πρόσωπο που αναφέρεται στα Panama Papers έδωσε €50.000 στον ΔΗΣΥ και πήρε διαβατήριο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: