Ανθελληνικός παροξυσμός Ακάρ: Μας παρενοχλεί η Ελλάδα με εξοπλισμό 16 νησιών κι επισκέψεις αξιωματούχων σ’ αυτά

File photo: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Photo via Turkish Presidency
Δεν σταματάει τις προκλήσεις ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι “έχει εξοπλίσει 16 ελληνικά νησιά κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης”, αλλά και ότι προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι «ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται».

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο A Haber και αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συνθήκη των Παρισίων, ο  Ακάρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση και κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταφέροντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

Όπως είπε, ενώ τα ζητήματα αυτά πρέπει να λυθούν ένα προς ένα το συντομότερο δυνατόν, αντιθέτως η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια.

Κατηγόρησε δε την Ελλάδα ότι «έχει εξοπλίσει 16 νησιά, παρόλο που αναφέρεται στην Λωζάννη ότι τα 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα».

  • «Σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί» συνέχισε.

«Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν πως κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι μάταιος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας» κατέληξε.

Με πληροφορίες από A Haber/skai.gr/kathimerini.gr

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Επίσκεψη μεγάλου συμβολισμού στους φρουρούς των θαλασσίων συνόρων μας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: