Ανακοινώσεις Πέτσα το μεσημέρι για τα επόμενα βήματα ανοίγματος της αγοράς

File photo: Εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις κλειστά ως μέσο για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού . ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σημειώνεται ότι  χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, είχε δηλώσει πως ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για ημερομηνίες ανοίγματος άλλων κλάδων, ωστόσο, αυτά που αναμένεται να ακολουθήσουν είναι τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Λίγες ημέρες πριν, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, σημείωνε πως εν όψει των γιορτών, στη λίστα για να ανοίξουν είναι και τα καταστήματα παιχνιδιών, τα οποία μαζί με τα κομμωτήρια και τα ανθοπωλεία, αποτελούν «την δεύτερη γραμμή» για το άνοιγμα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν έδωσε ωστόσο συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ σημείωσε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού από τους καταστηματάρχες, τότε θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Ο υπουργός τόνισε πως το άνοιγμα θα γίνεται ανά 3-4 ημέρες εν όψει των γιορτών, σε καταστήματα που περιμένουν αυτές τις ημέρες των γιορτών για να ανασάνουν. Σε κάθε περίπτωση, είπε, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν τελευταία.

Οπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίξου, στις 19:00 σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Από τα εποχικά είδη ξεκινά το άνοιγμα της αγοράς: Επονται κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: