Ανακάμπτει η στερλίνα μετά το άνοιγμα των γαλλοβρετανικών συνόρων

File Photo EPA, ANDY RAIN




Ανακάμπτει μετά από τρεις μέρες υποχώρησης η στερλίνα, μετά την απόφαση της Γαλλίας να άρει το μερικό κλείσιμο των συνόρων της με τη Βρετανία, στο οποίο προέβη την Κυριακή με στόχο να αποτρέψει την «εισαγωγή» του ταχέως μεταδιδόμενου μεταλλαγμένου στελέχους του κορωναϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσθετη ώθηση στο βρετανικό νόμισμα δίνει η αναζωπύρωση των προσδοκιών ότι τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις στη μετά Brexit εποχή, παρά τα αποθαρρυντικά σχόλια και από τις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, στις 13:56 ώρα Ελλάδος η στερλίνα ενισχυόταν κατά 0,48% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,3424 δολάρια, έχοντας προηγουμένως φτάσει έως τα 1,3442 δολάρια, μετά το χαμηλό των 1,3190 που κατέγραψε τη Δευτέρα.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχυόταν και έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, σχεδόν κατά 0,2% στις 0,9082 λίρες.

Μόλις οκτώ ημέρες πριν την οριστική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ της ΕΕ, οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να επισφραγίσουν μια συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις τους στη νέα περίοδο που ξεκινά.

«Τα προβλήματα στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας φαίνεται ότι θα εξομαλυνθούν σύντομα, ενώ την ίδια ώρα η αγορά παραμένει ολοένα και πιο πεπεισμένη ότι θα επέλθει συμφωνία στο θέμα των αλιευτικών δικαιωμάτων, εξελίξεις που ωθούν υψηλότερα τη στερλίνα» αναφέρει ο Neil Jones, επικεφαλής του τμήματος συναλλάγματος της Mizuho.

Ωστόσο ο ίδιος προέβλεψε ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με το αποτέλεσμα του Brexit.

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κομισιόν:  Εγκρίθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ για την ιατρική στήριξη μεταναστών στην Ελλάδα  

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: