Αλλάζει το σύστημα του ΠΑΟ ο Μπόλονι: Το ειδικό σχέδιο «μάχης» για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Λάζλο Μπολόνι αντιδρά σε διάρκεια αγώνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού, ο Λάζλο Μπόλονι δείχνει ξεκάθαρη διάθεση να αλλάξει και το σύστημα, αλλά και την αγωνιστική/τακτική προσέγγισή του ενόψει του αποψινού (6/12, 19:30) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική της Super League.

Ένα διαφορετικό ντέρμπι, με ξεκάθαρο φαβορί (ΑΕΚ), το οποίο όμως σκοπεύει να «χτυπήσει» ο Ρουμάνος τεχνικός με διαφορετικό σχέδιο «μάχης». Το 4-4-2 (με τους Μακέντα-Καρλίτος επιθετικό δίδυμο) στο οποίο «πάτησε» σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του ο Μπόλονι, μπαίνει για την ώρα στο… συρτάρι, με όλες τις δοκιμές των δύο τελευταίων προπονήσεων (απ’ την ημέρα δηλαδή που «μπήκε» σε φουλ πρόγραμμα ο Κουρμπέλης) να γίνονται πάνω στο 4-3-3 και ταυτόχρονη παρουσία του αρχηγού του Παναθηναϊκού, αλλά και των Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Εκεί θεωρεί κι ο Μπόλονι πως βρίσκεται η αγωνιστική δύναμη της ΑΕΚ κι εκεί θα προσπαθήσει να τη «χτυπήσει», με έναν πιο «γεμάτο» άξονα, προκειμένου να περιοριστούν οι κάθετες κινήσεις του Σακχόφ και του Μάνταλου που βγαίνουν διαρκώς από πίσω στην επίθεση, σαν έξτρα παίκτες.

«Κλειδί» στο ανασταλτικό πλάνο του 67χρονου τεχνικού, θα είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος προορίζεται να παίξει λίγο πιο ψηλά απ’ τους Κουρμπέλη και Μαουρίσιο, για να πιέζει (μαζί με τον Μακέντα) την πρώτη πάσα στο «χτίσιμο» των επιθέσεων της ΑΕΚ, καθώς διαθέτει και τα τρεξίματα, αλλά και το πιο επιθετικό μαρκάρισμα απ’ όλους τους υπόλοιπους χαφ του Παναθηναϊκού.

Η μετατροπή του «πράσινου» συστήματος σε 4-3-3, φέρνει εκ των πραγμάτων έναν εκ των δύο φορ στον πάγκο, με βασικό «υποψήφιο» για το φανελάκι του αναπληρωματικού τον Καρλίτος, ο οποίος δεν δεν δείχνει να βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Βιγιαφάνιες με εντολή να συγκλίνει διαρκώς προς τα μέσα και να αναζητά με κάθετες πάσες, την ανάποδη κίνηση του Μακέντα και του απέναντι εξτρέμ, όπως έκανε και την περασμένη Κυριακή (29/11) στο ματς με τον Παναιτωλικό, ενώ στη δεξιά πτέρυγα έχει προβάδισμα για τη φανέλα του βασικού ο Χατζηγιοβάνης, αντί του Αϊτόρ.

Κάποια στιγμή στην προπόνηση της Παρασκευής (4/12), ο Μπόλονι δοκίμασε κι έναν σχηματισμό στο 4-3-3 με τον Μακέντα αριστερά, τον Βιγιαφάνιες δεξιά και τον Καρλίτος στην κορυφή, όμως το εν λόγω σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και μοιάζει περισσότερο ως plan B για να δοκιμαστεί (εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες του ματς) σε ροή αγώνα.

Στην αμυντική τετράδα μπροστά από τον Διούδη ο Φραν Βέλεθ αναμένεται να παίρνει φανέλα βασικού μετά από τρία ματς (αντί του Πούγγουρα), ως παρτενέρ του Σένκεφελντ, ενώ οι Σάντσες και Ζαγαρίτης θα είναι ξανά οι δύο ακραίοι μπακ.

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι απαρτίζουν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Σερπέζης, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Ιωαννίδης, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Τζαβίδας και Μαουρίσιο. Εκτός έμειναν οι Εμμανουηλίδης, Μαυρομμάτης, ο τραυματίας Σαβιέρ και οι Αθανασακόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπεκ, Σέχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

 

Ποδοσφαιρική πανδαισία χωρίς νικητή με πρωταγωνιστές την Μπάγερν και την Λειψία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: