Αυξήθηκαν κατά 4,7% οι πωλήσεις του λιανικού εμπορίου τον περασμένο Οκτώβριο

Υπάλληλος καταστήματος εξυπηρετεί πελάτες με τη μέθοδο του click away, Αθήνα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου λειτουργούν με ειδικές προϋποθέσεις προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




«Ανάσα» πήρε το λιανικό εμπόριο της χώρας τον Οκτώβριο εφέτος, λίγο πριν το δεύτερο lockdown, με τον όγκο των πωλήσεων να καταγράφει άνοδο 4,7%.

Ειδικότερα, ο τζίρος αυξήθηκε σε: Φαρμακευτικά- καλλυντικά (29,9%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (20%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (7,7%), Πολυκαταστήματα (6,8%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (5,6%) και Ένδυση- υπόδηση (5%). Στον αντίποδα, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε μόνον σε δύο επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων και συγκεκριμένα σε: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (9,3%) και Τρόφιμα- ποτά- καπνό (0,1%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,7% τον Οκτώβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020 σημείωσε αύξηση 4%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,8% τον Οκτώβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,4% τον μήνα Οκτώβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020 σημείωσε αύξηση 4,1%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,6% τον Οκτώβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η Γερμανία δανείζεται δισεκατομμύρια από τις «αγορές» αλλά αντί να χρωστάει… κερδίζει δυσθεώρητα ποσά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: