Αφγανιστάν: Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας εγκατέλειψαν σχεδόν 200 σημεία ελέγχου στην Κανταχάρ

File Photo Πυροσβέστες στο σημείο βομβιστικής επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και πολλοί πολίτες EPA/HEDAYATULLAH AMID μέσω ΚΥΠΕ




Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν εγκατέλειψαν σχεδόν 200 σημεία ελέγχου στην επαρχία Κανταχάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, τις τελευταίες εβδομάδες, αφήνοντας συχνά πίσω τους όπλα που είχαν κατασχέσει από τους Ταλιμπάν, επισήμαναν πολλές επίσημες πηγές σήμερα.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χαγιατουλάχ Χαγιάτ και ένας τοπικός αξιωματούχος επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές, διαβεβαιώνοντας ότι οι διοικητές που εγκατέλειψαν τις θέσεις τους τιμωρήθηκαν.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν αντίθετα διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, διαβεβαιώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις σημειώνουν προόδους σε αυτή την επαρχία, ιστορικό προπύργιο των Ταλιμπάν.

Παρά τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται από τον Σεπτέμβριο στη Ντόχα μεταξύ της Καμπούλ και των ανταρτών, συγκρούσεις ξεσπούν τακτικά μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν στην επαρχία Κανταχάρ.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν αποσύρθηκαν από 193 θέσεις ελέγχου”, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Κανταχάρ. “Οι περισσότεροι διοικητές και αξιωματικοί που αμέλησαν τα καθήκοντά τους αποτάχθηκαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Ο Χασίμ Αλχοζάι, πολιτικός από την Κανταχάρ, και ένας αστυνομικός επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν τις βάσεις τους αφήνοντας πίσω τους όπλα και πυρομαχικά”, δήλωσε ο Αλχοζάι.

Οι περισσοτεροι ήταν στρατιώτες, σύμφωνα με τον Τζαν Μοχάμαντ, αστυνομικό στην πόλη Ζαράι. “Έφυγαν χωρίς να ρίξουν μία σφαίρα. Οι Ταλιμπάν έχουν πλέον στην κατοχή τους όλα τα όπλα που είχε κατασχέσει ο στρατός και τα χρησιμοποιούν εναντίον μας”.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμπούλ, Αφγανιστάν

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κροατία: Δύο μετασεισμοί σημειώθηκαν στη χώρα μετά τη χθεσινή φονική δόνηση [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: