114.298 νεκροί στο Μεξικό, που ταλαιπωρείται αφάνταστα: 1.255.974 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Κούκλες του Χριστού μωρο που φορούν μάσκες προσώπου, στην Πόλη του Μεξικού. EPA,Jose Pazos




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.930 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 345 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 114.298 θανάτους επί συνόλου 1.255.974 επιβεβαιωμένων μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Στη χώρα καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος αριθμός θυμάτων παγκοσμίως.

Ωστόσο, αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

  • Περού: Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μεταξύ των νεότερων προκαλεί «φόβο» στο υπουργείο Υγείας

Οι υγειονομικές αρχές του Περού διαπιστώνουν αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας από 18 ως 29 ετών, ενώ συνολικά έχουν καταγράψει 190.515 τέτοιες περιπτώσεις από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο, μετέδωσαν χθες ΜΜΕ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, επικαλούμενα έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουνν επιβεβαιωθεί 5.609 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε ανθρώπους αυτού του ηλικιακού φάσματος στο κράτος των Άνδεων, εντείνοντας την ανησυχία των αρχών για την εκδήλωση δεύτερου κύματος.

«Το ζήτημα με αυτούς τους νέους είναι πως είναι μεταδότες, οχήματα του ιού, και ότι ζουν με πιο ηλικιωμένους», γεγονός που προκαλεί «φόβο», υπογραμμίζεται στο κείμενο του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο παρότρυνε τους νέους περουβιανούς να αποφεύγουν τα πλήθη, τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους και τα εστιατόρια.

Το Περού πλησιάζει το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων του νέου κορονοϊού (είχε καταγράψει μέχρι χθες 984.973), ενώ 36.677 άνθρωποι έχουν υποκύψει στη νόσο που προκαλεί, κατά τα επίσημα δεδομένα, που έχουν αμφισβητηθεί επανειλημμένα από ειδικούς.

  • Αργεντινή: Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν το 1,5 εκατ., πάνω από 41.000 νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.062 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 1.503.222.

Η Αργεντινή έγινε η ένατη χώρα που ξεπέρασε το όριο του ενάμισι εκατομμυρίων μολύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το προηγούμενο 24ωρο άλλοι 275 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 41.041 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 122.061.

Η χώρα κατάφερε πάντως να περιορίσει την έξαρση των κρουσμάτων, που είχαν φθάσει στην κορύφωσή τους, με 18.326 να καταγράφονται μέσα σε μια μέρα τον Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, η οποία πασχίζει παράλληλα να αντιμετωπίσει το χτύπημα που δέχεται η οικονομία εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας — η χώρα οδεύει να κλείσει με βαθιά ύφεση την τρίτη συνεχόμενη χρονιά — έχει υπογράψει συμφωνίες για την προμήθεια εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού που παράγονται από τη βρετανική AstraZeneca και τη Ρωσία.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Λίμα, Peru – Μπουένος Άιρες, Argentina

Ανεξέλεγκτη στην Τουρκία η κατάσταση με τον κορωναϊό: O Ερντογάν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: