Ζάεφ στο Thessaloniki Summit: Ισχυρή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για την καταπολέμηση της πανδημίας

File photo: Ο Ζόραν Ζάεφ. EPA, ANGELO CARCONI




Την ανάγκη για μια κοινή, ισχυρή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα σε μια εποχή όπως η τωρινή, που όλος ο κόσμος μάχεται για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του στο φετινό -ψηφιακό λόγω πανδημίας- Thessaloniki Summit.

Μια τέτοια συνεργασία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ζάεφ, είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα σε μια τέτοια στιγμή που τα προβλήματα ενός έθνους είναι ταυτόχρονα και παγκόσμια προβλήματα.

Ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις της χώρας του με τα άλλα κράτη της περιοχής αλλά και με την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία.

“Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας είναι σθεναρά προσηλωμένη στην οικοδόμηση ισχυρών δεσμών με τους γείτονες της, με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και της Ευρώπης. Το καταδεικνύουμε αυτό στην πράξη, με το να μοιραζόμαστε κοινές αξίες με την εφαρμογή δομικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, βασισμένων σε δημοκρατικές αρχές, στην έννομη τάξη και την καταπολέμηση της διαφθοράς, προκειμένου να οικοδομήσουμε μια ευημερούσα κοινωνία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για την Ελλάδα είπε πως “είναι ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος”, μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της χώρας του, με το σύνολο των εμπορικών ανταλλαγών να ανέρχεται σε 414 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

“Ως φιλικές χώρες, πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες προώθησης των επενδυτικών δραστηριοτήτων και της οικονομικής συνεργασίας θα πρέπει να έχουν μια ανοδική τάση. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις δυνατότητες της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για την ομαλή ανάπτυξη της οικονομίας και για νέες, σύγχρονες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες”, σημείωσε ο κ. Ζάεφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ο Βαρβιτσιώτης βλέπει ότι υπάρχει χώρος για επιστροφή στον διμερή διάλογο με την Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: