Ξεκινούν το Σαββατοκύριακο τα rapid test σε οίκους ευγηρίας της Κύπρου

File Photo: Αναμονή για διεξαγωγή Rapid Test. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU




Ξεκινούν το Σαββατοκύριακο τα rapid test σε οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές, κάνοντας αρχή από τις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας, ενισχύοντας επικουρικά τον εποπτικό ρόλο που έχουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στους οίκους ευγηρίας, τα κέντρα αποκατάστασης και τις άλλες κλειστές δομές, εντατικοποιεί τις δράσεις του στους χώρους αυτούς, σε σχέση με το υγειονομικό σκέλος της επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι εντός του Σαββατοκύριακου αρχίζουν τα rapid test στους οίκους ευγηρίας, τα κέντρα αποκατάστασης και τις άλλες κλειστές δομές. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού όπου ολοκληρώθηκε ήδη το πρόγραμμα που έτρεχε με PCR test, ενώ θα επεκταθεί και στις άλλες Επαρχίες με την ολοκλήρωση του προγράμματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης σε αυτές.

Παράλληλα, και πάλι εντός του Σαββατοκύριακου ενεργοποιείται η ομάδα των εθελοντών φοιτητών ιατρικής οι οποίοι θα επισκέπτονται τα γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης ή άλλες κλειστές δομές, για παρακολούθηση και επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των μέτρων και καθοδήγηση για βελτίωση του τρόπου τήρησης των πρωτοκόλλων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αθλιες πρόβες εποικισμού στο Βαρώσι: Στήνουν παγκάκια, βάζουν φωτισμό σε δρόμους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: