Τζουμχουριέτ: Ο γαμπρός του Ερντογάν “έπαιξε ξύλο” με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη της Τουρκίας

File photo: Ο γαμπρός του Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. EPA/ERDEM SAHIN *** Local Caption *** 55019564epa08808579




Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν μερικά 24ωρα πριν ακριβώς έξω από την έξοδο του προεδρικού μεγάρου στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ καθώς και ένας βουλευτής του αντιπολιτευόμενου “Καλού Κόμματος”, ο γαμπρός του Ερντογάν και παραιτηθείς υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Νατσί Αγκμπάλ.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι το Σάββατο το βράδυ ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Ντσί Αγκμπάλ για ενημέρωση για την οικονομία. Ο Αγκμπάλ στη διάρκεια της συνάντησης γνωστοποίησε στον Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα.

Τότε, ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον γαμπρό του Αλμπαϊράκ στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις. Ο Αλμπαϊράκ ήδη εξοργισμένος  και με τις χειρότερες δυνατές σχέσεις με τον νέο διοικητή, εμφανίστηκε με άγριες διαθέσεις, με αποτέλεσμα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου να πιαστούν στα χέρια!

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν καλές εδώ και χρόνια. Ο Αγκμπάλ είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, και ο γαμπρός Αλμπαϊράκ καρατόμησε όλους τους συνεργάτες του όταν τον διαδέχθηκε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέπεμψε τον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Μουράτ Ουισάλ το Σάββατο, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

To δημοσίευμα της Cumhuriyet για το “ξύλο” μεταξύ του γαμπρού του Ερντογάν και του νέου διοικητή της Κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας.

Mε πληροφορίες από Cumhuriyet, in.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν έκανε το κράτος οικογενειακή επιχείρηση: Και στο βάθος χρεοκοπία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: