Τρία εκατομμύρια «καλά αμειβόμενες» θέσεις εργασίες θέλει να δημιουργήσει ο Μπάιντεν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια δήλωσής του. EPA, Γιούρι Γκρίπας
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να δημιουργήσει 3 εκατομμύρια «καλά αμειβόμενες» θέσεις εργασίας, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της πράσινης ενέργειας.

Αντιμέτωπος με νέα απαγορευτικά μέτρα που έχουν τεθεί για τον περιορισμό της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, ο Δημοκρατικός τόνισε ότι πρέπει να δοθεί «άμεση στήριξη» στην οικονομία.

«Το σχέδιό μας είναι να δημιουργήσουμε εκατομμύρια καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην μεταποιητική βιομηχανία, στην κατασκευή αυτοκινήτων, προϊόντων, τεχνολογίας, τις οποίες θα χρειαστούμε στο μέλλον για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο (…)Θα αγοράζουμε αμερικανικά προϊόντα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας για την οικονομία από το προπύργιό του στο Γουίλιμινγκτον στο Ντέλαγουερ.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πλουσιότεροι Αμερικανοί θα πληρώνουν το «δίκαιο μερίδιο» τους σε φορολογία και ότι σκοπεύει να ορίσει ελάχιστο ωρομίσθιο 15 δολάρια.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γουίλμινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

“Μερικό” lockdown στις ΗΠΑ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων: Τα μέτρα ανά πολιτεία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required