Τραμπ: Προσπαθούν να μας κλέψουν τις εκλογές… Μπάιντεν: Θα νικήσουμε σ’ αυτές τις εκλογές…

File Photo: Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. EPA, DNCC




Είμαστε μπροστά, αλλά προσπαθούν να μας κλέψουν τις εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά την ομιλία του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν.

Δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν γίνεται να μετρήσουν οι ψήφοι μετά το κλείσιμο της κάλπης, τόνισε ο κ. Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ) ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές» και ότι «αισθανόμαστε καλά για το πού βρισκόμαστε» αλλά αναγνώρισε πως «δεν περιμέναμε ότι θα χρειαζόταν τόσο πολύς χρόνος», καθώς το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό «το πρωί της Τετάρτης (σ.σ. το απόγευμα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), αν όχι αργότερα».

«Πρέπει να φανούμε υπομονετικοί», ωσότου καταμετρηθούν «όλες οι ψήφοι», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως αναμένει «να νικήσουμε στην Πενσιλβάνια», παρότι ο Τραμπ με βάση τα ως τώρα δεδομένα προηγείται με διαφορά.

«Συνεχίστε να το πιστεύετε, παιδιά, θα νικήσουμε», ολοκλήρωσε τη σύντομη παρέμβαση του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, εκφράζοντας «αισιοδοξία». Την ίδια φράση, «συνεχίστε να πιστεύετε», επανέλαβε αμέσως μετά μέσω Twitter.

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι “θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές”.

Τόνισε επίσης:

Πρέπει να έχουμε υπομονή. Λόγω των επιστολικών ψήφων υπάρχει καθυστέρηση. Θα περιμένουμε μέχρι να μετρηθούν όλοι οι ψήφοι. Αισθανόμαστε καλά. Ελπίζουμε στην Τζόρτζια, το Γουισκόνσιν και το Μίσιγκαν. Θα κερδίσουμε και την Πενσιλβάνια, είπε.
Πρόσθεσε: Θα περιμένουμε. Δεν θα αποφασίσω εγώ η ο Τραμπ ποιος θα κερδίσει. Αλλά ο λαός. Πρέπει να μετρήσουν όλοι οι ψήφοι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: