Τραγωδία χωρίς όρια, ο κορωναϊός χτυπάει και τα βρέφη: Συνεχή κρούσματα σε όλη τη χώρα

File Photo: Στις 30 θα αυξηθούν οι ΜΕΘ Covid-19 του «Ιπποκρατείου» χάρη στη συνδρομή νοσηλευτριών, που φτάνουν από διάφορες περιοχές της χώρας. Photo via @amna_news




Την ώρα που η χώρα διανύει το μεγαλύτερο χτύπημα από την πανδημία, φαίνεται πως ο κορωναϊός δεν ξεχωρίζει για άλλη μια φορά ηλικίες, αλλά αυτή τη φορά “χτυπά” ακόμη και βρέφη.

Βρέφος ηλικίας 10 μηνών νοσηλευόμενο για σοβαρό γαστρεντερικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό. Θετικοί στον κορωναϊό, πλην όμως ασυμπτωματικοί, διαγνώσθηκαν και οι γονείς του παιδιού.

Αργά χθες το βράδυ κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του βρέφους στην Αθήνα προκειμένου η περίπτωση του να αντιμετωπισθεί από γιατρό εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο βρεφικό γαστρεντερικό πρόβλημα.

Η πτήση του ΕΚΑΒ προς τη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, αλλά τελικά η αεροδιακομιδή τόσο του βρέφους όσο και της συνοδού μητέρας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων που δε σχετίζονται με το σύστημα υγείας. Ας σημειωθεί ότι τόσο το βρέφος όσο και η ασυμπτωματική θετική στον κορωναϊό μητέρα επρόκειτο να μεταφερθούν σε ειδική κάψουλα.

Το βρέφος παραμένει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Στο μεταξύ σήμερα έγινε γνωστή η περιπέτεια ενός ακόμη μωρού μόλις 22 μηνών από τη μαρτυρία μια εθελόντριας νοσηλεύτριας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σήμερα συγκλονίζει.

Όπως αναφέρει το skai.gr η εθελόντρια νοσηλεύτρια στο Ιπποκράτειο όταν τελείωσε τη νυχτερινή της βάρδια, μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδινε μάχη προκειμένου να μη διασωληνωθεί μωρό 22 μηνών, θετικό στον κορωναϊό, το οποίο δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 6 ακόμα παιδιά, με κορωνοϊό, ηλικίας έως 16 ετών.

Σημειώνεται πως ήδη 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη, εξειδικευμένες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έφτασαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο προκειμένου να βοηθήσουν στην μάχη κατά του κορωναϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη για 10 ημέρες και θα φιλοξενηθούν σε δύο ξενοδοχεία της πόλης.

Συνολικά, 40 νοσηλεύτριες θα φτάσουν επίσης στη Θεσσαλονίκη, με τη διαδικασία της επίταξης, από την Πελοπόννησο, την Άρτα, τα Ιωάννινα και την Κομοτηνή για να δουλέψουν στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Σ. Μπαλάσκα και skai.gr
Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ελλάδα

Θετικός στον κορωναϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: