Το σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων” το έθαψαν κάτω από την πανδημία: Πάλι, δεν θα πληρώσει κανένας…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Λογικό είναι, λόγω της πανδημίας, να έχει ξεχαστεί -ή αν θέλετε να έχει παραμεριστεί- το τεράστιο πρόβλημα της διαφθοράς στην Κύπρο.

Δεν είναι μόνο το θέμα των «χρυσών διαβατηρίων», όπου πιάστηκαν στα πράσα από το «αμαρτωλό» «αλ Τζαζίρα» ο (πρώην) πρόεδρος της Βουλής και ένας βουλευτής, που ανήκει στο ΑΚΕΛ. Είναι και άλλα πολλά σκάνδαλα, που δυστυχώς ο νέος Γενικός Εισαγγελέας είτε δεν θέλει να ασχοληθεί, είτε -και αυτό είναι το χειρότερο- δείχνει μία προθυμία να καλύψει πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Κρίμα.

Πόσα χρόνια ομιλούν για τα δάνεια των πολιτικών, που πήραν και δεν πλήρωσαν; Πόσα χρόνια κλωτσούν την …μπάλα στην κερκίδα; Στον κατάλογο, προφανώς, βρίσκονται ονόματα απ’ όλους τους χώρους. Μεγάλα «ψάρια». Θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να κρύψουν τα ονόματα. Και θα συνεχίσουν να «κλέβουν» (με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη) και να πληρώνουν οι πολίτες.

Το πρόβλημα της διαφθοράς εγκυμονεί κινδύνους. Χωρίς αμφιβολία. Όσοι εμπλέκονται είναι αποφασισμένοι για όλα. Σε άλλες χώρες είχαμε και δολοφονίες. Ευτυχώς στο «Νησί των Αγίων» δεν φτάσαμε στον πάτο. Ακόμα… Αλλά, τα λεφτά είναι πολλά και όσοι εμπλέκονται στη διαφθορά, δεν θα δεχθούν ποτέ να νικηθούν.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν φοβούνται να μιλήσουν. Μας στέλνουν ανώνυμες καταγγελίες, που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι τρώνε όλοι μαζί, και προστατεύει ο ένας τον άλλο… Και οι πολίτες που ξέρουν προτιμούν να σιωπούν.

Μου λένε ότι το διεφθαρμένο σύστημα, εκμεταλλευόμενο τα προβλήματα των μέσων ενημέρωσης, εισήλθε σ’ αυτά για να τα …σώσει δήθεν. Ελέγχει ένα μεγάλο κομμάτι της πληροφόρησης. Πρέπει πάση θυσία να αντέξουν όσοι δεν ελέγχονται και το κυριότερο να συνεχίσουν να φωνάζουν και να καταγγέλλουν. Εμείς δεν θα σταματήσουμε. Όσο πάει…

Πάντως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα του νησιού, ο δεξιός Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) και το αριστερό ΑΚΕΛ, προκρίνουν να ξεχαστεί -για πολλοστή φορά- μία υπόθεση τεράστιας διαφθοράς, που προκάλεσε μεγάλη ζημία στη φήμη της Κύπρου.

Με αφορμή την πανδημία, που μαστίζει και την Κύπρο, όπως και όλο τον κόσμο, έθεσαν την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» κάτω από το χαλί με στόχο να ξεχαστεί. Το χειρότερο αυτής της ανάρμοστης συνδιαλλαγής της δεξιάς και της αριστεράς, είναι ότι υποτιμούν τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γελάσουν τελευταίοι και να στείλουν τους διεφθαρμένους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πάντως, θα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για τα κόμματα που πολεμούν τη διαφθορά να «κατέβουν» στον εκλογικό στίβο, ενωμένα και με σύνθημα το αυτονόητο: Οι διεφθαρμένοι στη φυλακή… Ας το σκεφθούν αν πραγματικά επιθυμούν να κτυπήσουν τη διαφθορά στη ρίζα της.

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Γιγαντιαία επιχείρηση στην Τουρκία εναντίον μελών του PKK: Για πάνω από 600 συλλήψεις ομιλούν οι αρχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: