Tο συσσίτιο, η Δήμητρα Γαλάνη και η αστυνομία: Διαδικτυακός «μύλος» την εποχή του κορωνοϊού

File Phoτο: Η Δήμητρα Γαλάνη κατα τη διάρκεια παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής, τον Φεβρουάριο του 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ
Χιλιάδες σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία περίεργη ιστορία, που θέλει την τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη να επιχειρεί να διακόψει παροχή συσσιτίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω μή τήρησης των μέτρων για αποφυγή του συνωστισμού, καλώντας μάλιστα και την δημοτική αστυνομία επί τόπου:

Η ιστορία ξεκίνησε από ανάρτηση του κ. Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, που ήταν εκ των διοργανωτών της πρωτοβουλίας διανομής φαγητού, εκ μέρους της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πολυχρονόπουλος ανέφερε:

«Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπαρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντησιπτικα στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε,να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητο δηλαδή,χρειαζετε άδεια για αυτό,και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε,και μετά από 4 λεπτά ακριβώς έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε,που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε,όταν τους είπα ότι πι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητο μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής.

Λύπαμε για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητο». Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις». Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις».

Υστερα από τον σάλο που προκλήθηκε και με τα αρχικά του ονόματος να παραπέμπουν (και) στη Δήμητρα Γαλάνη, η ερμηνεύτρια σε δηλώσεις της (στο iefimerida) διαβεβαίωσε πως δεν έχει κάποια σχέση με όσα γράφονται εις βάρος της, τονίζοντας τόνισε πως δεν θα ήθελε να απολογηθεί για κάτι που διαδίδεται αδιακρίτως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, επανήλθε  με ανάρτησή της, δίδοντας τη δική της εκδοχή για το περιστατικό, παραδεχόμενη μεν ότι εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο συνωστισμού αλλά αρνούμενη ότι κάλεσε την δημοτική αστυνομία.

Γράφει λοιπόν η Δήμητρα Γαλάνη:

«Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου.

Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκασε τη συγκέντρωση Βερβεσού ο ΔΣΑ: Εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: