Το λέγαμε ξεκάθαρα από την αρχή: “Η κρυμμένη ψήφος θα φέρει ανατροπές”… Και έφερε…

Μια γυναίκα γιορτάζει την εκλογή του δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν ως 46ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Columbus Circle στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, στις 7 Νοεμβρίου 2020. EPA / PETER FOLEY




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (*) – Νέα Υόρκη

Πριν τις εκλογές, το λέγαμε και το ξαναλέγαμε καθαρά: Η κρυμμένη ψήφος θα αλλάξει τα δεδομένα σε αυτές τιςεκλογές των ΗΠΑ! Ένα από τα σχετικά άρθρα ΕΔΩ.

Παρ’ όλο που τους τελευταίους μήνες ο κ. Μπάιντεν φαινόταν ότι προηγείτο, το τονίσαμε και από αυτή την στήλη, ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψιν η “κρυμμένη ψήφος”, μια ψήφος που ανήκει (κάτι που επιβεβαιώθηκε άλλωστε), εξ’ ολοκλήρου στον Πρόεδρο Τραμπ λόγω της “φοβίας” αρκετών να απαντήσουν (μετά τα όσα καταλογίζονταν στον Πρόεδρο) σε σχέση κυρίως με τους χειρισμούς του στο θέμα της πανδημίας αλλά και σε θέματα χειρισμών του σε θέματα ρατσισμού.

  • Σε διάφορες συνεντέυξεις μου στον αέρα, είχα πει:
  • “Αν ήμουν στη θέση του κ. Μπάιντεν και του επιτελείου του, θα κρατούσα μικρό καλάθι και θα του έστελνα SOS”.

Η πρόβλεψη αυτή (η οποία επιβεβαιώθηκε με το χάος που έχει υπάρξει και συνεχίζει), στηρίκτηκε εξ’ ολοκλήρου σε προκαταρτικά αποτελέσματα ακαδημαϊκής έρευνας την οποία διεξήγαγα.

Η έρευνα εξέτασε τον “συσχετισμό” (correlations) διαφόρων προβλημάτων που ταλανίζουν τις ΗΠΑ (όπως Οικονομία, Μεταναστευτικό, Πανδημία, Υγεία, Εξωτερική Πολιτική, Ρατσισμός, κ.λπ.). Και όπως διαφάνηκε καθαρά, ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι κανένας από τους δυο υποψηφίους δεν έδειχνε να έχει “επαφή” (σχέση) με τα πιο πάνω σοβαρά προβλήματα του λαού.

Σχεδόν όλα τα πιο πάνω προβλήματα δεν παρουσίασαν κάποια “σχετικότητα” με τα όσα “συζητούσαν” οι δυο υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές. Κατ’ επέκταση, σχεδόν κανένα μήνυμα τους δεν φαίνεται να έφτασε εύκολα στα αυτιά των ψηφοφόρων, ειδικά όσων δεν είχαν αποφασίσει ως την τελευταία στιγμή, και οι οποίοι ανέμεναν “θέσεις” για να το πράξουν.

Όπως είχε τονιστεί στην μελέτη, “σχεδόν όλα”! Ο μοναδικός συσχετισμός που είχε διαφανεί στην πιο πάνω ακαδημαϊκή μελέτη (την οποία διεξήγαγα με τους φοιτητές μου στο Πολιτικό Μάρκετινγ, στο St. John’s University της Νέας Υόρκης), αφορούσε τις κινήσεις των δυο υποψηφίων στο θέμα του ρατσισμού. Κι εδώ είχε επανέλθει το θέμα της κρυμμένης ψήφου και του βαθμού ρατσιστικής “ανοχής” (η μη) των Αμερικανών.

  • Με απλά λόγια, ούτε ο “κορονοϊός”, ούτε η “οικονομία”, ούτε η “υγεία”, ούτε η “εξωτερική πολιτική” των ΗΠΑ φάνηκε ότι είχαν τον τελικό λόγο σε αυτές τι εκλογές. Αλλά, η αντίληψη του κάθε Αμερικανού σε θέματα που σχετίζονται με αυτό το τεράστιο κεφάλαιο, τον ρατσισμό.

Άλλωστε, το γεγονός ότι σε κανένα σημείο της μελέτης (εκτός του “ρατσισμού”), κανένας από τους δυο υποψήφιους δεν έδειξε να έχει “σχέση” με τα μεγάλα, σοβαρά προβλήματα της χώρας, επαληθεύτηκε μιας και οι Αμερικανοί φαίνεται ότι ψήφισαν στην βάση του “μη χείρον βέλτιστον” και όχι στη βάση του ότι είναι πραγματικά πεπεισμένοι ότι ο ένας εκ των δυο υποψηφίων πληρούσε βασικά κριτήρια, που ικανοποιούν τα “θέλω” και τις ανάγκες του.

Μελέτη-Ανάλυση: Δρ. Νίκος Αντωνιάδης, Νέα Υόρκη, Οκτώβριος, 2020

Υ.Γ. Όλα αυτά τα χρόνια, οι φίλοι και συνάδελφοι στην εφημερίδα Hellas Journal και ειδικά ο εκδότης της, φίλος, συνάδελφος και “δάσκαλος” (όπως τον αποκαλώ) Μιχάλης Ιγνατίου, με φιλοξένησαν εκατοντάδες φορές σε αυτή την στήλη, με απέραντη εκτίμηση στις μελέτες και απόψεις μου. Δράττοντας την ευκαιρία από τα πιο πάνω, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την ευκαιρία να μοιράζομαι με τον κόσμο, όλους εσάς, στοιχεία, αναλύσεις και έρευνες, οι οποίες χρειάζονται απίστευτα ξενύκτια και στερήσεις για να γίνουν πράξη. Με απώτερο στόχο να προσφέρω κι εγώ από το πόστο μου, με σεβασμό στην κοινωνία μας, που τόσο υποφέρει από “ψευδείς ειδήσεις” στηριγμένες στο πουθενά! Μιχάλη, Νίκη, Hellas Journal, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αγάπη και συνεργασία σας όλα αυτά τα χρόνια!

* Αν. Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com και L.A. Voice

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Κυρία Σακελλαροπούλου, μην μας λέτε ότι μας αγαπάτε… Αγαπήστε μας! Το “ενιαίο” που είναι; 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: