To Ιράν κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 σε μία ημέρα [Photo]

File Photo Μία Ιρανή με μάσκα περπατάει σε έναν σχεδόν άδειο δρόμο. Από τις 23 Νοεμβρίου οι Αρχές έχουν επιβάλλει lockdown στην Τεχεράκη για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωναϊού EPA/ABEDIN TAHERKENAREH μέσω ΚΥΠΕ




Το Ιράν κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωναϊού το προηγούμενο 24ωρο, κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί 13.843 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με τα νέα αυτά κρούσματα SARS-CoV-2, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον σε 894.385 μολύνσεις στο Ιράν, που αποτελεί την πιο πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή από την πανδημία του Covid-19.

File Photo EPA/ABEDIN TAHERKENAREH μέσω ΚΥΠΕ

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του Covid-19 ανήλθε σε 469 το 24ωρο που πέρασε, αυξάνοντας σε 46.207 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από τη νόσο στη χώρα.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Ιράν έχουν σημάνει συναγερμό για την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωναϊού, ζητώντας από τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης μάσκας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

File Photo EPA/ABEDIN TAHERKENAREH μέσω ΚΥΠΕ

Το Σάββατο, το Ιράν εισήγαγε αυστηρότερους περιορισμούς για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει ένα τρίτο κύμα του νέου κορωναϊού. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Συναγερμός στο Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου της Μέρκελ [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: