Τηρήστε τις αποφάσεις: Πολίτες “δύο ταχυτήτων” και παράξενες ασυλίες στα μέτρα για τον κορωναϊό

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς (Δ) από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (A) ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Η ομοβροντία νέων περιοριστικών μέτρων με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, φοβούμαι ότι τείνει να δημιουργήσει στην χώρα κατοίκους «δύο ταχυτήτων»:

Ταλαίπωρους νομοταγείς πολίτες που συμμορφώνονται, έστω και μουρμουρίζοντας, με τις ντιρεκτίβες της πολιτείας κι από την άλλη, απείθαρχους παραβατικούς που συνεχίζουν τη ζωή τους σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Αυτοί οι τελευταίοι, είναι κατά τραγική ειρωνεία και οι κυριότεροι «αναμεταδότες» της νόσου των ημερών μας. Γιατί ακριβώς γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και δεν σέβονται όχι μόνο τους διπλανούς, αλλά και τους ίδιους τους νόμους που (καλώς ή κακώς-δεν είναι σκοπός του άρθρου να το κρίνει) επιβάλλονται από το κράτος.

Μυστηριωδώς όμως και το κράτος, σε αυτές τις ομάδες των «απείθαρχων» εξαντλεί όλη του την ανοχή, κάνοντας τα στραβά ματιά για την επιβολή των μέτρων που για όλους τους υπόλοιπους  εφαρμόζονται με σχολαστική αυστηρότητα. Και οι απείθαρχοι, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω, δεν είναι οι πάσης φύσεως «αρνητές».

  • Είναι οι συνήθεις ύποπτοι στην κοινωνική προσαρμογή και στην τήρηση των νόμων. Υποσύνολα περιθωριακών πληθυσμιακών στρωμάτων, όπως οι Ρομά και πρωτίστως οι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες και οι εγχώριοι συμπαραστάτες, «αλληλέγγυοι» και «αντιεξουσιαστές».

Αυτοί λοιπόν κάνουν του κεφαλιού τους. Με αποτέλεσμα να αποτελούν σοβαρές εστίες επιπολασμού του κορωνοιού. Φαίνεται και από το ποσοστό των μεταναστών που νοσηλεύονται. Αλλά η φιλελεύθερη κυβέρνηση που ομνύει, υποτίθεται, στην ευνομία και την ευταξία, κάνει κι αυτή τα στραβά μάτια. Εξαντλεί το γράμμα του νόμου στους ευσυνείδητους πολίτες και αφήνει τους παρασιτικούς στον χαβά τους.

Προ ημερών συγκεντρώθηκαν, χωρίς καμία προφύλαξη, στο Σύνταγμα, Ιρακινοί να διαμαρτυρηθούν γιατί το κράτος…καθυστερεί να τους δώσει χαρτιά παραμονής. Μαζί τους και οι «αλληλέγγυοι».

Την περασμένη Τετάρτη, λίγο κάτω από την Ομόνοια, συντοπίτες τους, και άλλοι τριτοκοσμικοί ισλαμιστές, διαδήλωσαν εναντίον της Γαλλίας και του Προέδρου Μακρόν. Εφτασαν να κάψουν ανενόχλητοι, γαλλικές σημαίες. Και δεν βρέθηκε κανείς να τους ζητήσει τον λόγο. Το ίδιο και όταν μεγάλες ομάδες «αγανακτισμένων» Ρομά, διέκοψαν με την βία την κυκλοφορία μεγάλων οδικών αρτηριών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός νεαρού που πυροβολήθηκε από τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού στο οποίο είχε μπει για να κλέψει.

  • Υπάρχει ένα είδος παράξενης ανοχής και ασυλίας σε συστηματικούς παραβάτες των νόμων, που ταυτόχρονα καταπατούν επιδεικτικά και τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοιό.

Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση αυτή αποφεύγει απλώς να τους αντιμετωπίσει, με το σύνδρομο φοβίας που επιδεικνύει σε μια άλλη σειρά θεμάτων, ξέρω όμως ότι το φαινόμενο αρχίζει και ενοχλεί σφόδρα τους υπόλοιπους που επιπλέον πληρώνουν και φόρους σε αντίθεση, σίγουρα, με τους απρόσκλητους μετανάστες.

Προσέξτε: Δεν είναι δυνατόν να διώκονται φορολογούμενοι Ελληνες πολίτες επειδή θέλησαν να τιμήσουν τους νεκρούς προγόνους τους, και κάποιοι ισλαμοκανίβαλοι, που σιτίζονται από το υστέρημα των Ελλήνων να καίνε σημαίες ανενόχλητοι.  Σύντομα θα κάψουν και την δική μας. Και τότε θα έρθει η ώρα που θα σηκωθούν και οι πέτρες σε αυτή τη χώρα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας ΔΕΝ λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η εκλογή του Τραμπ θα χαλάσει τη “σούπα” της παγκοσμιοποίησης: Η “συνεννόηση” με τον Πούτιν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: