Τη διάλυση των φασιστικών Γκρίζων Λύκων και στη Γερμανία ζητούν κόμματα της αντιπολίτευσης

File photo: Μέλος της ισλαμοφασιστικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι” σχηματίει το σήμα της οργάνωσης κατά την συγκέντρωση για την υποδοχή του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία, το 2018. EPA, ALEXANDER BECHER




Γερμανοί βουλευτές απευθύνουν αίτημα για την κατάργηση της τουρκικής ισλαμοφασιστικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”, όπως συνέβη πρόσφατα στην Γαλλία.

Οι δραστηριότητα των τουρκικών εθνικιστικών οργανώσεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο μετά την βεβήλωση του Μνημείου της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Γαλλία με την αναγραφή πάνω του της φράσης “Γκρίζοι Λύκοι” και “RTE”, δηλαδή τα αρχικά του προέδρου της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΟΙ Γκρίζοι Λύκοι έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας με το τουρκικό  Εθνικιστικό κόμμα (MHP), το οποίο σήμερα αποτελεί τμήμα του κυβερνητικού συνασπισμού του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι “Γκρίζοι Λύκοι” έχουν επίσης συνδεθεί άμεσα με την κινητοποίηση Τούρκων εθνικιστών στην Γαλλία σε δυο τουλάχιστον πόλεις όπου οργανώθηκαν πορείες τύπου “πογκρόμ” κατά των κοινοτήτων των Αρμενίων στην περιοχή της Λυών. Σε μια περίπτωση οι Τούρκοι υπερεθνικιστές συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που υποστήριζαν την Αρμενία απ’ αφορμή την αναζωπύρωση της σύγκρουσης με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την περασμένη Τετάρτη η Γαλλία αποφάσισε να διαλύσει την οργάνωση επί γαλλικού εδάφους και μια μέρα μετά μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου αναλαμβάνουν δράση για παρόμοια απαγόρευση στην Γερμανία, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σημειώνεται ότι οι “Γκρίζοι Λύκοι” διαλύθηκαν στην Αυστρία ήδη απ’ το 2019, μετά απο σειρά επεισοδίων.

H έκκληση για την διάλυση των Γκρίζων Λύκων – κάτι που κατά καιρούς έχει αποτελέσει αίτημα πολλών Γερμανών βουλευτών – γίνεται σήμερα από το κόμμα της Αριστεράς “Die Linke” καθώς και από το κόμμα των “Πρασίνων”.

Παρότι η Τουρκία δια του υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζει πως οργάνωση “Γκρίζοι Λύκοι” δεν υφίσταται, έρευνες δείχνουν πως αντίθετα υπάρχει και λειτουργεί στη Γερμανία και τα μέλη της ανέρχονται έως και σε 20.000 σύμφωνα με έρευνα της MENA Studies

Απ’ την πλευρά της η  βουλευτής του κόμματος Die Linke Σέβιμ Νταγκντελεν, δήλωσε πως η οργάνωση δρα στη Γερμανία υπό την ονομασία “Ομοσπονδία Ενώσεων Τούρκων Δημοκρατών Ιδεαλιστών” (ADÜTDF) και έχει περισσότερα από 7.000 μέλη. “Απαιτείται μηδενική ανοχή απέναντι στις ισλαμιστικές και φασιστικές οργανώσεις” είπε χαρακτηριστικά.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει αμέσως να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να θέσει εκτός νόμου την  (ADÜTDF), οργάνωση των γκρίζων λύκων στη χώρα μας” είπε η βουλευτής και κατέληξε:

  • “Ωθούν την Γερμανία στην πόλωση και τον διχασμό με προβοκάτσιες εναντίον Κούρδων, Αρμενίων, Αλαουιτών, Ελλήνων και Εβραίων”.

Οι “Γκρίζοι Λύκοι” διασπείρουν το μίσος, απειλούν τον κόσμο και συμμετέχουν σε πράξεις βίας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος των “Πρασίνων”.

Τέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ακροδεξιού ξενοφοβικού κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), Αλεξάντερ Γκάουλαντ, δήλωσε ότι οι “Γκρίζοι Λύκοι” έχουν συγκροτηθεί από “Εξτρεμιστές στρατιώτες του Ερντογάν”.

HJ με πληροφορίες από Ahval, Deutsche Welle

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με εντολή Μακρόν εκτός νόμου επισήμως σήμερα οι “Γκρίζοι Λύκοι” στη Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: