Θλίψη στην ελληνική παροικία Αλεξάνδρειας για επίθεση κατά ιερέα σε Λυών: Αδελφός του πρώην Πρόξενου

Ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης, αδελφός του πρώην Γενικού Προξένου Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια. Φωτογραφία: Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας.




Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και όλη η παροικία την ακατανόητη επίθεση στο πρόσωπο ενός ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών της Γαλλίας, του πατρός Νικόλαου Κακαβελάκη, αδελφού του πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Η ΕΚΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό της, και μεταφέρει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές στον αγαπητό πρώην Πρόξενο έτσι ώστε ο κατά σάρκα αδελφός του, καθηγητής θεολογίας και πατέρας δύο παιδιών, να ξεπεράσει τον κίνδυνο από την επίθεση που δέχτηκε κατά της ζωής του, έξω από την εκκλησία που υπηρετούσε επί πολλά χρόνια.

Μήνυμα συμπαράστασης εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, εκφράζοντας από την πλευρά του τη συντριβή και της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, στο πλευρό της οποίας ήταν πάντοτε ο πρώην Γενικός Πρόξενος ο οποίος μάλιστα είχε φιλοξενήσει για ολίγες ημέρες τον αδελφό του στην Αίγυπτο λίγους μήνες πριν ολοκληρώσει την αποστολή του.
Μηνύματα συμπαράστασης καταφθάνουν από παντού: κυβερνήσεις, εκκλησία, φορείς, τον απλό κόσμο.

Οι ευχές της Αλεξανδρινής παροικίας συνοδεύουν τον ιερέα, τον αδελφό του και όλους τους οικείους τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αίγυπτος: Εορτασμός για τα 100 χρόνια των Αγίων Αναργύρων, παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: