Ο Ερντογάν βαφτίζει τη νηοψία, γερμανική επίθεση με ελληνική εντολή: Δεν έχει κανένα φραγμό

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES
Η επίθεση που δέχτηκε το τουρκικό εμπορικό πλοίο δεν έχει θέση στο διεθνές ναυτικό δίκαιο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι ο διοικητής ήταν Έλληνας.

Σε ομιλία του στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στη νηοψία που έγινε από γερμανική φρεγάτα στο τουρκικό εμπορικό πλοίο «Ροζαλίν Α», λέγοντας ότι  “τελευταία, άλλο ένα εμπορικό σκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη, δέχτηκε επίθεση”. “Αυτό δεν έχει θέση στο διεθνές ναυτικό δίκαιο. Ο αρχηγός του είναι Έλληνας. Δυστυχώς, παρενόχλησαν επίσης το πλήρωμα μετά την είσοδο στο πλοίο. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Θα αποσταλούν όπου είναι απαραίτητο”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τις γερμανικές δυνάμεις που επιβιβάσθηκαν σε τουρκικό φορτηγό πλοίο την Κυριακή στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, υποστηρίζοντας πως παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

«Τι έκαναν στους πολίτες εργαζόμενους αφού επιβιβάσθηκαν στο πλοίο; Δυστυχώς τους παρενόχλησαν», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα.

Η Τουρκία έχει στείλει βίντεο της φερόμενης παρενόχλησης στα αρμόδια γραφεία, δήλωσε ο Ερντογάν χωρίς να διευκρίνισει.

Γερμανοί πεζοναύτες ανεπτυγμένοι στη φρεγάτα Hamburg κατέβηκαν την Κυριακή με σχοινιά από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του υπό τουρκική σημαία φορτηγού πλοίου Rosaline A προκαλώντας την οργή της τουρκικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια με παρέμβαση της Αγκυρας, η αποστολή ματαιώθηκε.

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως το φορτηγό πλοίο μετέφερε μόνον ανθρωπιστική βοήθεια.

Η αναχαίτιση του πλοίου «παραβίασε το διεθνές ναυτικό δίκαιο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Γερμανία έχει υπογραμμίσει πως η ενέργειά της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο απόφασης των Ηνωμένων Εθνών του 2016 και πως διεξάγει νόμιμες επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πληροφορίες από DPA μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ και από ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αδικαιολόγητη η διαμαρτυρία της Τουρκίας για τη νηοψία λέει η υπουργός Άμυνας Γερμανίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal