Θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια: Βλέπουν Μπάιντεν να πλησιάζει στον Λευκό Οίκο

Εργαζόμενος στο χρηματιστήριο του Τόκιο μπροστά από πινακίδα που πληροφορεί για την πορεία του δείκτη Νικέι. Τόκιο, Ιαπωνία. EPA/KIMIMASA MAYAMA




Άνοδο κατέγραφαν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια καθώς ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν πλησιάζει στον Λευκό Οίκο, αν και η μάχη απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμα κριθεί.

Η Ευρώπη ξεκίνησε με θετικό κλίμα: λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, το Παρίσι ενισχύθηκε κατά 1,08%, η Φρανκφούρτη κατά 1,26%, το Λονδίνο κατά 0,37% και το Μιλάνο κατά 1,47%.

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,73%, σηματοδοτώντας την πρώτη του επιστροφή από τον Ιανουάριο πάνω από το συμβολικό επίπεδο των 24.000 μονάδων. Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,39%.

Στην Κίνα, ο σύνθετος δείκτης στο χρηματιστήριο της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 1,30% και του Σεντζέν κατά 1,67%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε άλμα κατά 3,25%.

Το πετρέλαιο κατέγραψε πτώση: το βαρέλι του αμερικανικού αργού παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,84% στα 38,82 δολάρια ενώ του μπρεντ παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 0,75% στα 40,92 δολάρια.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δεν επηρεάστηκε από τις εκλογές η Γουόλ Στριτ: Άνοδο σημείωσαν Dow Jones και Nasdaq

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: