Θα ήθελα πολύ σήμερα να δω τα μούτρα του Ταγίπ Ερντογάν: Περιμένουμε υλοποίηση των υποσχέσεων του κ. Μπάιντεν…

Οπαδοί του Τζο Μπάιντεν πανηγυρίζουν τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. EPA, PETER FOLEY




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

«Αμερική, είναι τιμή που με επιλέξατε να ηγηθώ της υπέροχης χώρας μας».

Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, μετά την ανακοίνωση των τηλεοπτικών δικτύων και των ειδησεογραφικών πρακτορείων, ότι πέρασε τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων.

«Το έργο μπροστά μας», τόνισε, «θα είναι δύσκολο, αλλά σας υπόσχομαι αυτό: Θα είμαι Πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς – είτε με ψήφισαν είτε όχι.

Θα κρατήσω την πίστη που μου έδωσες Αμερική», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν στέλνοντας το μήνυμα σε όλους τους πολίτες για ενότητα. Ο διχασμός της χώρας, που επέβαλε ο πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ, πρέπει να εξαφανιστεί.

  • Είναι μία μεγάλη στιγμή για την Αμερική και το λαό της, που ετοιμάζονται να αφήσουν πίσω τους μία «μαύρη» τετραετία που ταλαιπώρησε την υπερδύναμη και τους πολίτες. Το μίσος που νοιώθαμε όσοι ζούμε στις Ηνωμένες Πολίτες προκαλούσε φόβο και τρόμο.

Έχω μία μεγάλη επιθυμία… Να δω απόψε τα μούτρα του ισλαμοεθνικιστή Ταγίπ Ερντογάν. Ενός άθλιου μισητού ανθρώπου, που προκαλούσε πολέμους διότι είχε στο τσεπάκι του τον νυν πρόεδρο της Αμερικής. Δεν περιμένω ότι ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά ξέρω πως θα βρει τον τρόπο να σταματήσει τον «σχιζοφρενή» της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Βεβαίως, όπως αναμέναμε, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα. Δεν δέχεται τη βούληση των πολιτών. Έχασε με τέσσερα εκατομμύρια ψήφους διαφορά αν δεν το …κατάλαβε. Έχασε και στους εκλέκτορες. Το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει το αρνητικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα των εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα, με την έωλη δικαιολογία ότι «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε ένας άνθρωπος να κάνει στη χώρα. Και μάλιστα ένας (πρώην) πρόεδρος. Θα συνεχίσει να διχάζει…

«Όλοι ξέρουμε», αναφέρει το επιτελείο του, «γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», τονίζεται στη δήλωση. «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Είχε προηγηθεί η «ανάδειξη» από τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC, FOX και CNN και το πρακτορείο Associated Press, στη βάση των αριθμών τον Τζο Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αντιπρόεδρος θα είναι φυσικά η καταπληκτική Κάμαλα Χάρις. Όταν της ζητήθηκε από τον γερουσιαστή Ρομπερτ Μενέντεζ να υποστηρίξει την προσπάθεια του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Κάμαλα έσπευσε. Και στήριξε μέχρι το τέλος.

  • Ο κ. Μπάιντεν, θα είναι ο 46ος πρόεδρος της αμερικανικής υπερδύναμης. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να αποχωρήσει το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου 2021. Αλλά ακούγονται διάφορες πολύ περίεργες φήμες, ότι δηλαδή θα αρνηθεί να παραστεί στην ορκωμοσία. Θα είναι ιστορικό το λάθος του.

Για να μην νομίσουν οι αναγνώστες -επειδή η «συνωμοσιολογία» καλά κρατεί- ότι τα τηλεοπτικά δίκτυα και οι δημοσιογράφοι εκλέγουν τους προέδρους στην Αμερική, να εξηγήσουμε ότι αυτή η διαδικασία έχει μεγάλη παράδοση σε τούτη τη χώρα. Το κάνουν όταν βγαίνουν οι ψήφοι και με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που δίνουν οι αρχές των πολιτειών.

Ο κ. Μπάιντεν, λοιπόν, και η κ. Χάρις κέρδισαν με βάση τους αριθμούς την πολιτεία της Πενσιλβάνιας, που σημαίνει ότι κάλυψαν με άνεση τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων που χρειαζόταν. Έχουν ήδη κερδίσει 273 εκλέκτορες. Και με την Αριζόνα έχουν ήδη κερδίσει 284, αν και μόνο το κανάλι FOX και το Associated Press τους έδωσαν ήδη τη νίκη σε αυτή την πολιτεία.

Στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 49,1% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,6%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.

Είναι μία μεγάλη στιγμή για τους ίδιους και τους οπαδούς τους. Η κ. Χάρις θα είναι η πρώτη Αφροαμερικανιδα που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της υπερδύναμης. Και η πρώτη γυναίκα στην ιστορία.

Και να τονίσουμε ότι τη νίκη στον υποψήφιο των Δημοκρατικών έδωσαν τελικά οι Αφροαμερικανοί. Ήταν η εκδίκηση τους για το γεγονός ότι είναι οι μεγάλοι αδικημένοι σε τούτη τη χώρα.

  • Ενώ η Αμερική βράζει στην κυριολεξία, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήγε στο ξενοδοχείο του, στο Στέρλινγκ της  Βιρτζίνια, το περίφημο Trump National Golf Club.

Τον υποδέχθηκαν λίγοι οπαδοί του και αρκετοί υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν. Το βασικό τους σύνθημα ήταν αυτό που λέμε στην Ελλάδα, «στον αγύριστο» ή «στα τσακίδια».

Η επιλογή του να πάει να παίξει γκόλφ, δεν είναι άσχετη με τις εκλογές. Λέγεται ότι όταν πρέπει να λάβει τις μεγάλες αποφάσεις, αυτό κάνει. Πάει και παίζει γκόλφ με τους φίλους του…

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεργάτες του, αυτούς που χαρακτηρίζουμε όλο αυτό το διάστημα, σοβαρούς, τον συμβουλεύουν να αρχίσει να προετοιμάζεται ψυχολογικά για την ήττα του. Σε όλες τις συσκέψεις αυτό του λένε. Ακούμε πως δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ο ίδιος, μέχρι της στιγμής, βρίσκεται σε άρνηση. Πιστεύει πραγματικά ότι αν χάσει, αυτό θα συμβεί λόγω νοθείας και εκλογικής απάτης. Και χρησιμοποιεί επίτηδες τους όρους διότι στα δικαστήρια θα απευθυνθεί και θα καταγγείλει νοθεία και εκλογική απάτη.

  • Με τα σημερινά δεδομένα, ο κ. Τραμπ δεν θα υποχωρήσει. Θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που του προσφέρουν οι νόμοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι καλά γι’ αυτόν, ιδιαίτερα τώρα που οι οι ψηφοφόροι δίνουν την προεδρία στον αντίπαλο του.

Ο κ. Τραμπ έπαιξε το χαρτί της διχόνοιας και έχασε. Θα διασώσει την υστεροφημία του μόνο αν αποδεχθεί το αποτέλεσμα και φύγει σαν κύριος. Εύχομαι να πειστεί για το καλό της Αμερικής και της ανθρωπότητας. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και τόσα άλλα. Απαιτούν πραγματικά στιβαρή ηγεσία…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να είναι απόψε ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη. Τον κ. Τραμπ τον έχει, βεβαίως, ήδη ξεχάσει. Και σίγουρα θα προσπαθήσει να τα βρει με τον κ. Μπάιντεν. Έχω μία βάσιμη ελπίδα ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα κάνει το καθήκον του και θα προστατεύσει τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Γνωρίζει καλά τα θέματα μας. Γνωρίζει τη βοήθεια που του έδωσε η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Τον ενίσχυσε και οικονομικά με εκατομμύρια δολάρια. Έχει υποχρεώσεις έναντι της Ομογένειας, αν και αρκετοί Ελληνοαμερικανοί ψήφισαν τον αντίπαλό του. Αυτή δεν είναι δικαιολογία για να μην υλοποιήσει τις υποσχέσεις του…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Θα φτάσουμε στο σημείο να δούμε ένα πρόεδρο των ΗΠΑ να συνοδεύεται με φρουρά εκτός του Λευκού Οίκου; Ο “ξεχασιάρης” Μπάιντεν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: