Θα αντέξει το ΕΣΥ; Πολλά τα κρούσματα, δεν επιτρέπουν άρση του lockdown… Η Θεσσαλονίκη σε μεγάλη πίεση

File Photo: Διενέργεια ελέγχων για COVID-19 με test ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε διερχόμενους οδηγούς πραγματοποίησε η ΚΟΜΥ Αργολίδας σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Τροχαίας Άργους και Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, μέχρι την Τετάρτη, είναι 97.288, εκ των οποίων το 53,2% άνδρες. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινά και το ΕΣΥ να δέχεται μεγάλη πίεση από το δεύτερο και ιδιαίτερα σφοδρό κύμα του κορονοϊού, οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο μαζί και με την επιτροπή των ειδικών δεν σταματούν, ώστε να αποφασισθεί ο ασφαλέστερος τρόπος με τον οποίο και θα γίνει η σταδιακή άρση του ισχύοντος lockdown, με τους προβληματισμούς να εστιάζουν σε σχολεία και εστίαση.

Τα 4.849 (5%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.5291 (26%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 597 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 170 (28,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81,6% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 505 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.902 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 759 (39,9%) αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ; Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV, η άρση του lockdown θα γίνει σε μικρές δόσεις. Μάλιστα, έχει καταρτιστεί ένας «οδικός χάρτης» για το πώς και ποιες θα είναι αυτές οι… δόσεις χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει χρονικά τίποτα ακόμη.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα δημοτικά σχολεία καθώς επίσης και κάποια καταστήματα παιχνιδιών ή 7 ή 14 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη θα πάρουν κάποια μικρά εμπορικά καταστήματα, ενώ αργότερα θα ανοίξουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα (τα λεγόμενα mall).

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, υπάρχουν ειδικοί που διαφωνούν με το άνοιγμά της, παρά τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν.

Αν μη τι άλλο, έχει καταστεί σαφές πως οι φετινές γιορτές θα είναι εντελώς διαφορετικές απ’ όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα κι αυτό γιατί θα αναγκαστούμε να περιορίσουμε τον κύκλο των επαφών μας στον άμεσο περίγυρό μας και φυσικά δεν προβλέπονται… ξενύχτια μέχρι πρωίας σε κέντρα διασκέδασης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το OPEN TV, το φετινό ρεβεγιόν θα είναι σε… lockdown και αυτό. Αρχικά, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ θα παραμείνει ο περιορισμός των συναθροίσεων έως 9 ατόμων.

Επιπλέον, θα πρέπει όλοι να ξεχάσουμε ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία και μαγαζιά, όπως μέχρι πρότινος ενώ το μεγάλο ζητούμενο παραμένει τι θα γίνει με τις νυχτερινές μετακινήσεις τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα.

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, οι Αρχές, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο των πάρτι σε σπίτια, εξετάζουν την εφαρμογή μετακινήσεων με SMS ειδικά για εκείνες τις ημέρες, μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

  • ΠΩς ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;

Αν και η εικόνα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης κατά την εφημερία του ήταν ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία, ωστόσο συνεχίζεται η μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ, όπου δεν υπάρχει αποκλιμάκωση.

Αλλωστε και τα σημερινά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, που ήταν συνολικά 633, δείχνουν ότι η Βόρεια Ελλάδα δεν έχει μπορέσει παρά τις τρεις και πλέον εβδομάδες lockdown, να δαμάσει τον κορονοϊο καθώς ο επιδημιολιγικός του ρυθμός παραμένει στη ύψη.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το περιστατικό από το «Παπανικολάου» όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, μέσα σε λίγα λεπτά αφότου άδειασαν τρεις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν εκ νέου από διαφορετικούς ασθενείς κορονοϊού.

  • Εκπέμπουν SOS: Ούτε μία άδεια κλίνη ΜΕΘ σε Θεσσαλία και Μαγνησία

Εν των μεταξύ γεμάτες παραμένουν οι εντατικές στη Θεσσαλία, ενώ οριακή είναι η κατάσταση στη Δράμα. Παράλληλα και στις δύο περιοχές είναι δεκάδες και οι υγειονομικοί που νοσούν. Μάλιστα μία 54χρονη νοσηλεύτρια έχασε τη «μάχη» την Τρίτη, ενώ 70 εργαζόμενοι του νοσοκομείου νοσούν και δύο από αυτούς είναι σε ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη.

«Ενας συνάδελφος καθαριστής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Δράμας και κάθε δύο ώρες έβλεπε να περνούν νεκροί ασθενείς και φοβόταν μην έρθει και η δικιά του η στιγμή» είπε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας, περιγράφοντας την κατάσταση.

Στον αντίποδα, δικογραφία σχηματίστηκε για ακόμη ένα κορονο-πάρτι που όπως καταγγέλλεται έγινε στο Πήλιο. Μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα.

  • Το ΕΣΥ πιέζεται παντού, όμως αντέχει

«Αυτό το χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους υγειονομικούς «που αγωνίζονται για να μας παρέχουν το αγαθό της υγείας και περίθαλψης». Επανέλαβε ότι το σύστημα υγείας πιέζεται παντού, «όμως αντέχει» και τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός στη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Λάρισα, όπου υπάρχει σημαντικός αριθμός κρουσμάτων.

Ξεκινώντας την παρουσίαση για το έργο του ΕΟΔΥ ο υπουργός είπε ότι «εν μέσω μιας πανδημίας που βιώνουμε σε όλο τον κόσμο είναι παρά πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η εγκυρότητα των στοιχείων». Εξήγησε ότι αποφασίστηκε σήμερα η παρουσίαση του ΕΟΔΥ διότι είναι ένα παράδειγμα ενός κομματιού του Δημοσίου, που φαίνεται σε καιρούς κρίσης το πόσο μεγάλη σημασία μπορεί να παίξει στην υπηρεσία του πολίτη σχετικά με την δημόσια υγεία.

  • Σκοπός του ΕΟΔΥ

Ο υπουργός είπε ότι σκοπός του ΕΟΔΥ είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ. Μίλησε για την επανασύσταση του τον Οκτώβριο του 2019 ως φυσική συνέχεια του ΚΕΕΛΠΝΟ, λέγοντας ότι «επανασχεδιάστηκε, στελεχώθηκε και δομήθηκε με νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών».

Έργο του ΕΟΔΥ είναι η ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων σχετικά με 52 μεταδοτικές νόσους και παθήσεις, έκδοση οδηγιών και πρωτοκόλλων για διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας, ανίχνευση και ανάλυση νεοεμφανιζόμενων απειλών (νόσος πτηνών, εποχική γρίπη, ιός δυτικού Νείλου, SARS-Cov-2). Κάνει την διερεύνηση κρουσμάτων, σύνταξη προβλεπτικών μοντέλων και παρέχει επιστημονικές συμβουλές. Αναπτύσσει δράσεις για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη των νοσημάτων.

  • Ανταπόκριση στην πανδημία

– Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου και θαλάμου επιχειρήσεων και όπως είπε ο υπουργός το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
– Εξασφάλιση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020 για την δημιουργία των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ)
– Δημιουργία ειδικού λογισμικού ΕΟΔΥ για την διαχείριση των ΚΟΜΥ (EODY APP) και την διασύνδεση των αποτελεσμάτων με εθνικό μητρώο Covid
– Προσλήψεις 947 ιατρών, νοσηλευτών, οδηγών, διοικητικών, στατιστικών, συν 200 ακόμη τις επόμενες ημέρες

  • Οι δράσεις των 500 ΚΟΜΥ

Οι ΚΟΜΥ έχουν πραγματοποιήσει 17.630 δράσεις σε 71 περιφερειακές ενότητες, 550.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους, 2.200.000 σύνολο τεστ PCR και RAPID. Ο υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προμηθεύτηκε rapid test, πάντα με προδιαγραφές και κανόνες ασφαλείας. Οι δράσεις σε όλη τη χώρα περιλαμβάνουν ελέγχους σε επιβαρυμένες περιοχές, πύλες εισόδου, κρίσιμες υποδομές, γηροκομεία, ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης.

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι ο ΕΟΔΥ μαζεύει τα στοιχεία από τις 7 ΥΠΕ, τις 127 ΤΟΜΥ, τα 160 Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία, από Ιδιωτικές Κλινικές, από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια, τα στοιχεία από testing από τις ΚΟΜΥ και συνεργάζεται και λαμβάνει τα στοιχεία από την ΓΓΠΠ, από την ΓΓΔΥ και το ΕΚΑΒ και ενημερώνει την κυβέρνηση και τους διεθνείς φορείς και έτσι βγαίνει καθημερινά η ενημέρωση. «Ο ΕΟΔΥ θα είναι μια παρακαταθήκη για το ΕΣΥ, θα μείνει ως προίκα για οτιδήποτε έκτακτο προκύπτει στην δημόσια υγεία», είπε ο υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα τα καταφέρουμε, αρκεί να έχουμε κουράγιο, υπομονή και αντοχή».

Στην ενίσχυση του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αρκουμανέας, λέγοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχει τριπλασιαστεί το ανθρώπινο δυναμικό και «είμαστε πλέον ένας οργανισμός 2.500 εργαζομένων».

Όπως είπε, αυτό που διαφοροποιεί τον ΕΟΔΥ από τους άλλους διεθνείς αντίστοιχους οργανισμούς δημόσιας υγείας είναι «η δυνατότητα της άμεσης απόκρισης και παρέμβασης, όπου υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας. Και τη δυνατότητα αυτή την δίνουν οι ΚΟΜΥ».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κεντρικό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι όταν παρέλαβε πριν ένα χρόνο δεν είχε πάρα πολλές δυνατότητες. Σήμερα όμως, είπε, έχει ενισχυθεί και αποτελεί σημαντικό όπλο στην μάχη με τον Covid-19, έχει κάνει περισσότερες από 70.000 εξετάσεις και με την χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από τα ΠΕΠ Αττικής, περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ, «θα γίνει το πιο σύγχρονο εργαστήριο στη χώρα, ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη», είπε ο κ. Αρκουμανέας.

Πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα συμβάλλει και στον εμβολιασμό, ειδικά σε κλειστές δομές και στις ευπαθείς ομάδες. Τόνισε, ωστόσο, ότι μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού και οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μαζί, όπως είπε, «να δείξουμε υπευθυνότητα ώστε να βγούμε και αυτή τη φορά νικητές».

«Η πανδημία έδωσε και ένα άλλο χαρακτήρα, την δυνατότητα δράσης στο πεδίο της επιδημιολογικής επιτήρησης», είπε από την πλευρά της η διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου.

Εξήγησε ότι οι οδηγίες που ήταν μια καινούργια πραγματικότητα για τον ελληνικό λαό ήταν το μεγάλο στοίχημα «για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους πολίτες, τους επαγγελματίες, ώστε πραγματικά να αφομοιωθούν αυτές οι οδηγίες από την καθημερινότητα μας και να καταφέρουμε με την ίδια ισχύ να τις εφαρμόζουμε σε μία συνεχή βάση. Αυτό θα φέρει την κανονικότητα και την αποτελεσματικότητα που επιθυμούμε όλοι» είπε η κ. Κοντοπίδου.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο έργο μιας ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί τελευταία στον ΕΟΔΥ, πλήρως αφοσιωμένη στην ειδική συμβουλευτική σε ειδικούς χώρους όπως οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι κλειστές δομές. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλους να εφαρμόσουν τα μέτρα και να περιορίσουν τις επιδημίες στις συγκεκριμένες δομές».

  • Αρκουμανέας: Να δείξουμε υπευθυνότητα ώστε κι αυτή τη φορά να βγούμε νικητές

Τη συμβολή του ΕΟΔΥ για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέδειξε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Τον τελευταίο χρόνο έχει τριπλασιαστεί το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΟΔΥ, και για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχει ήδη προσλάβει 1.000 εργαζομένους και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί η πρόσληψη 200 επιπλέον εργαζομένων για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε.

Όσον αφορά τις δράσεις του ΕΟΔΥ, τις ομαδοποίησε σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: επιστημονικό πεδίο, συλλογή-επεξεργασία δεδομένων, άμεση απόκριση και παρέμβαση όπου υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Ο κ. Αρκουμανέας έκανε ειδική μνεία στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, σημειώνοντας πως πλέον αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού και διαβεβαίωσε πως με τη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί θα γίνει το πιο σύγχρονο εργαστήριο στη χώρα μας, ένα από τα καλύτερα εργαστήρια στην Ευρώπη, το οποίο θα αποτελεί στολίδι για τη χώρα.

Ανακοίνωσε πως ο ΕΟΔΥ θα συμβάλλει και στον εμβολιασμό, ειδικά σε κλειστές δομές και σε ευπαθείς ομάδας.

Παράλληλα, τόνισε πως μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Σε αυτό το πλαίσιο, προέταξε πως πρέπει όλοι μαζί, και η πολιτεία και οι πολίτες να δείξουμε υπευθυνότητα ώστε κι αυτή τη φορά να βγούμε νικητές.

  • Η MYTILINEOS συνδράμει στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων

Οι ολοένα και περισσότερες ανάγκες που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας της χώρας, κινητοποιούν τις μεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν τους βέλτιστους τρόπους συνδρομής.

H MYTILINEOS, από την πρώτη στιγμή που η covid-19 έφτασε στη χώρα μας, επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς, κατέγραψε τις ανάγκες και ανταπεξήρθε άμεσα. Ήδη, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εξοπλίστηκαν με 15 ειδικούς αναπνευστήρες, για εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά, μέρος της δωρεάς της MYTILINEOS που είχε πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ωστόσο, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυστυχώς δυναμική, οι ανάγκες των νοσοκομειακών ιδρυμάτων αλλάζουν συνεχώς και οι απαιτήσεις είναι επιτακτικές.

Έτσι, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ήταν για την προμήθεια επιπλέον 50 ειδικών αναπνευστήρων, για περισσότερα νοσοκομειακά ιδρύματα, αποφασίστηκε από κοινού ότι στην παρούσα συγκυρία είναι πιο χρήσιμη η αγορά και δωρεά μοριακού μηχανήματος ανίχνευσης του SARS-CoV-2, μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα, για περισσότερα από 5.000 τεστ.

Η εν λόγω δωρεά θα κατευθυνθεί απευθείας στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός, προκειμένου να ενισχυθεί η εξεταστική του δυναμικότητα. Σημειώνεται ότι το εν λόγω νοσοκομείο είναι αυτό που διενεργεί τα περισσότερα τεστ το μήνα στη χώρα μας.

Παράλληλα, καθώς τα υγειονομικά δεδομένα στην Βόρεια Ελλάδα είναι δυστυχώς επιβαρυμένα, εκτός της συνδρομής στο ΑΧΕΠΑ, η MYTILINEOS εξασφάλισε πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό και για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ώστε να εξοπλισθούν μονάδες ΜΕΘ, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των νοσοκομειακών ιατρών.

Οι προσπάθειες της MYTILINEOS όμως για πραγματική ενίσχυση του συστήματος υγείας δεν σταματούν. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσφοράς της στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες και δραστηριοποιείται έχει ήδη προσφέρει:

2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ, 500 rapid test και ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς
2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας
Rapid και μοριακά τεστ, καθώς και υγειονομική συνδρομή στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, αλλά και
Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
Με την ελπίδα ότι θα βγούμε γρήγορα από αυτήν την περιπέτεια, υγιείς και ασφαλείς, η MYTILINEOS δεσμεύεται ότι θα παραμείνει αρωγός της Πολιτείας και του συστήματος υγείας της χώρας, για όσο καιρό χρειαστεί, επισημαίνεται από την εταιρεία.

  • Γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των 2152 νέων κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

– 6 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 383 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 633 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 23 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. ‘Αρτας

– 29 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 59 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 61 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 39 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

– 39 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 38 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 160 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

– 30 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

– 69 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 23 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

– 106 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 44 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 32 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 7 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

– 55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 40 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

47 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Άνω κάτω ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός για το “κορωνο-πάρτι”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: