Τέσσερις προσαγωγές και εννέα πρόστιμα στα Εξάρχεια, ένταση στη Θεσσαλονίκη

File photo: Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωναϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε απόψε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, ενώ επέβαλε πρόστιμα σε εννέα άτομα στην ίδια περιοχή, για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωναϊού.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση ατόμων που διαμαρτυρήθηκαν για τις αστυνομικές επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, νωρίς το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη, για την εκκένωση των χώρων.

Υπενθυμίζεται, ότι από τον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου προσήχθησαν 68 άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ από την Πολυτεχνειούπολη 24.

Ένταση σε πλατεία της Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε απόψε στην πλατεία της Νικόπολης, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη περιπολικό ύστερα από κλήση για συνάθροιση ατόμων, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν λεκτικά στα μέλη του πληρώματος που επιχείρησαν να τους ελέγξουν, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα προς το μέρος τους, χωρίς να αναφερθεί πάντως κάποιος τραυματισμός. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ στην περιοχή κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις και ακολούθησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών. Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο επεισόδιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η αστυνομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: