Τέλος στα βάσανα: Ελεύθερος τελικά από σήμερα ο πιο μοναχικός ελέφαντας του κόσμου [videos]

Ο Αμίρ Χαλίλ, κτηνίατρος και επικεφαλής της αποστολής μεταφοράς του Κάαβαν στην Καμπότζη, δίπλα στον “μοναχικό ελέφαντα”. EPA/SOHAIL SHAHZAD
Απελευθερώθηκε τελικά σήμερα Κυριακή ο Κάαβαν, ο πιο μοναχικός ελέφαντας του κόσμου. Είχε ζήσει σε άθλιες συνθήκες πολλά χρόνια ολομόναχος σε ζωολογικό κήπο του Πακιστάν καθώς οι συγκάτοικοί του είτε πωλήθηκαν είτε πέθαναν με τα χρόνια.

Λίγο πριν αναχωρήσει προς την ελευθερία, οργανώθηκε πάρτι για τον διάσημο πλέον παγκοσμίως “μοναχικό ελέφαντα”.

Μεγάλη εκστρατεία φιλοζωϊκών οργανώσεων και εθελοντών ολοκληρώθηκε λοιπόν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ιδιαίτερη δε συνεισφορά και προβολή έλαβε η απελευθέρωση του Κάαβαν όταν στην υπόθεση στρατεύθηκε και η διάσημη τραγουδίστρια Σερ η οποία μάλιστα μετέβη στο Πακιστάν για να τον αποχαιρετίσει.

Η Σερ έστειλε σε ένα tweet τις ευχαριστίες της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Ίμραν Καν την Παρασκευή (27/11), «καθώς κατέστησε δυνατό για εμένα να πάω τον Κάαβαν στην Καμπότζη».

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρεται πως ο Καν ευχαρίστησε τη Σερ και την προσκάλεσε να συμμετάσχει περαιτέρω σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στο Πακιστάν.

Για το ταξίδι του Κάαβαν από το Πακιστάν σε καταφύγιο άγριων ζώων στην Καμπότζη ετοιμάστηκε ολόκληρη επιχείρηση.

Ο Κάαβαν μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην επαρχία Σιεμ Ρεάπ της Καμπότζης. Εκπαιδεύτηκε από ειδικούς της οργάνωσης Four Paws, που ήταν εφοδιασμένοι με μπανάνες και άλλες λιχουδιές, προκειμένου να συνηθίσει τον στενό χώρο του μεταγωγικού αεροσκάφους και τους δυνατούς θορύβους κατά τη διάρκεια της 10ωρης πτήσης.

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση μεταφοράς του Κάαβαν. EPA/SOHAIL SHAHZAD

Ο 36χρονος ασιατικός ελέφαντας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Ισλαμαμπάντ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: