Τα ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, το σόου Χάαλαντ και o χαρισματικός Φερνάντες

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει μετά το γκολ που πέτυχε κατά της Φερεντσβάρος EPA/ALESSANDRO DI MARCO




Σκοράροντας στη χθεσινή νίκη (2-1) της Γιουβέντους επί της Φερεντσβάρος στο Τορίνο, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 70 εντός έδρας γκολ στην καριέρα του στην κορυφαία διοργάνωση.

Ισοφάρισε έτσι το σχετικό ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει ίσο αριθμό γκολ σε αγώνες του Champions League στο Camp Nou.

Ο Πορτογάλος βεβαίως, προηγείται στα συνολικά τέρματα στη διοργάνωση, καθώς έχει σημειώσει συνολικά 131 γκολ σε 172 αγώνες, ενώ ο Μέσι έχει 118 γκολ σε 146 αγώνες.

Είναι ένα από έξι τα χαρακτηριστικά στατιστικά των χθεσινών αναμετρήσεων στο UCL, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports.

Τα άλλα:

  • Ο Ντενίζ Τουρούτς, είναι ο πρώτος παίκτης που σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League από τον Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος το έκανε για τη Μπάγερν το Μάρτιο του 2010.
  • Ο Τζέιντον Σάντσο είναι ο πρώτος Αγγλος που πέτυχε γκολ με εκτέλεση φάουλ στο Champions League, παίζοντας για μια μη αγγλική ομάδα από τότε που το πέτυχε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (στο ματς Ρεάλ Μαδρίτης-Ρόζενμποργκ) τον Οκτώβριο του 2005.
  • Ο Μάρκους Ράσφορντ σημείωσε πέντε γκολ στους τέσσερις τελευταίους αγώνες του στο Champions League, όσα και στις 18 πρώτες του εμφανίσεις στην διοργάνωση.
  • Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε 15 γκολ σε 12 αγώνες Champions League, αποτυγχάνοντας να σκοράρει μόνο σε δύο παιχνίδια στη διοργάνωση.
  • Από το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο, ο Μπρούνο Φερνάντες έχει «εμπλακεί» σε 34 γκολ σε 35 εμφανίσεις για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21 γκολ, 13 ασίστ), 16 περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο σύλλογο, αυτή την περίοδο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Champions League: Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους,Τσέλσι, Σεβίλη ήδη στον επόμενο γύρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: