Τα προϊόντα που επιστρέφουν ξανά στα ράφια των σούπερ μάρκετ

FILE PHOTO: Κόσμος ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ. Η πίεση των ανατιμήσεων στις τιμές προϊόντων επηρεάζει πλέον τις καταναλωτικές συμπεριφορές. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Τροποποιείται και πάλι η λίστα των διαθέσιμων προϊόντων που θα πωλούνται στα σουπερ μάρκετ, με αφορμή και την έλευση πιο χειμωνιάτικων θερμοκρασιών.

Ετσι, με βάση Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφγηκε χθες, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να πωλούν ξανά τα ακόλουθα: είδη ύπνου (σεντόνια, κουβέρτες κ.ά.), παπλώματα, βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για τη διακοπή ή προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων, θερμαντικά σώματα (σόμπες), ηλεκτρικές κουβέρτες, συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσης (γκαζάκια και σόμπες), παλτά, ημίπαλτα, κάπες, επενδύτες, αδιάβροχα, αντιανεμικά μπουφάν, είδη υποδηματοποιίας (π.χ. παντόφλες).

Εξακολουθεί, να απαγορεύεται η πώληση από τα σούπερ μάρκετ των λοιπών ειδών ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εξοπλισμού ήχου και εικόνας, χαλιών, κιλιμιών, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών, βιβλίων και παιχνιδιών.

Ναι στα καλσόν όχι στις κάλτσες…

Να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να επιτρέπεται η πώληση καλσόν, αλλά ούτε με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση επιτρέπεται η πώληση καλτσών. Επίσης, εξακολουθεί να επιτρέπεται η πώληση λαμπτήρων και ανταλλακτικών για σκούπες.

Δείτε εδώ αναλυτικά την σχετική ΚΥΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ηλεκτρονικά «θρανία» από σήμερα και οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: