Τα μινκ – «ζόμπι» σπέρνουν ανησυχίες για μόλυνση του νερού στους Δανούς

File Photo: Από τη διαδικασία ταφής των μινκ στη Δανία. EPA/MORTEN STRICKER MANDATORY CREDIT: Morten Stricker/Dagbladet Holstebro Struer/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix DENMARK




Σοβαρές υγειονομικές ανησυχίες προκαλεί στη Δανία το γεγονός ότι τα χιλιάδες θαμμένα μινκ «ξεβράζονται» στην επιφάνεια κατά την αποσύνθεσή τους.

Τα μινκ έχουν θαφτεί σε μία στρατιωτική περιοχή στη δυτική Δανία καλυπτόμενα από χώμα ύψους περίπου δύο μέτρων, ο δε χώρος φυλάσσεται ώστε να μην πλσιάζουν άνθρωποι και ζώα έως ότου περιφραχθεί.

Ωστόσο, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ταφή τους, εκατοντάδες από αυτά έχουν ξαναβγεί στην επιφάνεια εν εποσυνθέσει, σύμφωνα με τον Οργανισμό Κτηνιατρικής και Τροφίμων της Δανίας.

Οι αρχές λένες ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης του κορωναϊού, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τον πιθανό κίνδυνο μόλυνσης του πόσιμου νερού αλλά και μίας λίμνης που βρίσκεται μόλις 200 μέτρα μακριά από τους μαζικούς χώρους ταφής.

Δεκάδες βουλευτές έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για τη βεβιασμένη απόφαση και διαδικασία θανάτωσης και ζητούν εκταφή των μινκ και αποτέφρωσή τους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Jyllands-Posten.

Aκολουθήστε τo HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με πληροφορίες από Reuters

Συγνώμη και δάκρυα από την πρωθυπουργό της Δανίας για την λάθος θανάτωση εκατομμυρίων βιζόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: