Τα καλά νέα για το εμβόλιο φέρνουν άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

File Photo: To Χρηματιστήριο της Μαδρίτης. EPA/J.J. GUILLEN




Άλμα κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι ενθαρρυντικές εξελίξεις για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενίσχυσαν τις προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη παγκοσμίως, παρόλο που η αύξηση των ποσοστών μόλυνσης σκιάζει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 10:10 ώρα Ελλάδας ενώ ανήλθε σε νέο υψηλό επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου, με τις μετοχές των εταιριών ενέργειας και των τραπεζών να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Την Παρασκευή, ο δείκτης αναφοράς κατέγραψε κέρδη για τρίτη συνεχή εβδομάδα ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις με τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η βρετανική AstraZeneca μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει αποτελεσματικότητα κατά μέσο όρο 70%, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca έφτανε το 90% στην πρώτη ομάδα των ατόμων, στους οποίους χορηγήθηκε αρχικά μισή δόση και ένα μήνα αργότερα μία ολόκληρη δόση. Μειώθηκε στο 62% στην ομάδα που έλαβε δύο ολόκληρες δόσεις με ένα μήνα διαφορά.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ: Το πλήγμα για την ευρωπαϊκή οικονομία θα έχει διάρκεια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: