Τα χρειάστηκαν στο Μίσιγκαν: Η κυβερνήτης επιβάλλει νέα μέτρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού

FILE PHOTO: Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Μίσιγκαν Gretchen Whitmer στο συνέδριο των Δημοκρατικών. EPA, DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION HANDOUT




Οι αρχές στο Μίσιγκαν θα αναστείλουν τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων και των χώρων εστίασης για τρεις εβδομάδες από μεθαύριο Τετάρτη για να επιβραδυνθεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην πολιτεία, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η Δημοκρατική κυβερνήτρια Γκρέτσεν Γουίτμερ.

Η Γουίτμερ πρόσθεσε ότι θα απαγορευθούν επίσης όλες οι εκδηλώσεις σε χώρους ψυχαγωγίας, κέντρα συναυλιών, κινηματογράφους, κλειστά γήπεδα, καζίνο κ.λπ., εξηγώντας ότι αποφάσισε να λάβει τα μέτρα αυτά διότι υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 στο Μίσιγκαν θα φθάσει τους τουλάχιστον 1.000 σε εβδομαδιαία βάση αν μείνει άπρακτη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια χθες Κυριακή, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι πλέον πάνω από 246.000, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις 17:15 (τοπική ώρα· στις 00:15 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), είχαν καταγραφεί 11.000.984 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό και 246.006 θάνατοι εξαιτίας της νόσου και επιπλοκών που προκαλεί.

Οι ΗΠΑ, η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού σε απόλυτους αριθμούς, αντιμετωπίζει νέα έξαρσή της.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λάνσινγκ, United States

Ξεπέρασαν τις 246 χιλιάδες οι θάνατοι στις ΗΠΑ: Πάνω από 11 εκ. τα κρούσματα εξαιτίας της COVID-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: