Στην Κύπρο απόψε η Λουτ: Συναντήσεις με Αναστασιάδη και Τατάρ, την Τετάρτη στην Αθήνα

File photo: Η Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. για την Κύπρο Τζέιν Χολ Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Φθάνει απόψε στην Κύπρο η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία θα έχει την Τρίτη χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον αρχηγό του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η συνάντηση Λουτ – Τατάρ έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί της Τρίτης και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις 2.00 μετά το μεσημέρι την ίδια ημέρα.

Αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της κ. Λουτ με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο που ασχολούνται με το Κυπριακό.

Η κ. Λουτ θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Τετάρτη με προορισμό την Αθήνα προκειμένου έχει συνομιλίες με την ελληνική Κυβέρνηση, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πότε θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

Σε ό,τι αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Λουτ είναι ήδη σε επικοινωνία και θα συνεχίσει τις τηλεδιασκέψεις με το Λονδίνο, χωρίς να έχει προς το παρόν προγραμματιστεί επίσκεψή της εκεί.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Κονιώτου/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Στο περίμενε έχει την κ. Λουτ ο Ερντογάν: Προσπαθεί να αποτρέψει τις κυρώσεις μέσω της Πενταμερούς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal