Στα 7,5 ν.μ. νότια της Στρογγύλης και στα 8,5 από το Καστελλόριζο πέρασε το Oruc Reis

File photo: Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Φωτογραφία via Twitter, υπουργός Ενέργειας @fatih_donmez




Συνεχίζει τις παράνομες βόλτες του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis το οποίο το βράδυ της Πέμπτης έφτασε στα 6,8 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί πλέον πρώτη είδηση καθώς θα ήταν μονότονη η καθημερινή αναφορά στις κινήσεις του το γεγονός είναι ότι το ερευνητικό πλοίο ακολουθεί πιστά τις συντεταγμένες των παράνομων navtex χωρίς να παρεκκλίνει καθόλου από αυτές.

  • Παρακολουθείται συστηματικά όλο το 24ωρο από τον θάλαμο των επιχειρήσεων στο υπουργείο Άμυνας και από τις δυνάμεις ναυτικές και αεροπορικές που έχει η χώρα μας στην περιοχή με εντολή να καταγράφουν κάθε του κίνηση.

Το απόγευμα της Παρασκευής το Oruc Reis έπλεε με νότια διεύθυνση και ταχύτητα 4,4 κόμβων προς το ανατολικό άκρο της περιοχής, συνοδευόμενο από τα βοηθητικά σκάφη Ataman και Cengiz Han, καθώς και πολεμικά πλοία.

Με βάση την πρόσφατη NAVTEX, μεθαύριο, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, το Oruc Reis θα πλεύσει προς την Αττάλεια για εργασίες συντήρησης, έπειτα από σχεδόν ενάμιση συνεχή μήνα δραστηριοτήτων σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο.

Από την πλευρά της η Ελλάδα καταγράφει τη δραστηριότητα και συγκεντρώνει τα στοιχεία με βάση τα οποία ζητείται από την ΕΕ να υποβάλλει τις οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία για την όλη στάση της στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

HJ με πληροφορίες και από ΚΥΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Δένδιας στο Bloomberg: Η Ευρώπη να θέσει όρια στην Τουρκία, αλλιώς θα νοιώθει ασύδοτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: