Συναγερμός σε γηροκομείο στα Ιωάννινα: Όλοι οι ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί

File Photo Στιγμιότυπο από γηροκομείο όπου διαγνώστηκαν κρούσματα covid-19. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




Θετικοί στον κορωναϊό βρέθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε γηροκομείο στα Ιωάννινα. Οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ θετικοί στη νόσο βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου απευθύνει έκκληση για κρατική μέριμνα δεδομένου  ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων έχει βρεθεί θετικός στον κορωναϊό  και δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στην τοπική ιστοσελίδα Epiruspost.

Μέχρι στιγμής, από τους 56 θετικούς, 21 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό .

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει είναι υπερήλικες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Με πληροφορίες από Epiruspost.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ανοικτό το ενδεχόμενο lockdown σε όλη τη χώρα αφήνει ο Πέτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: